Indisk kylling med peanuts

IMG_9927

En lynhurtig hverdagsret der giver varmen. Retten er krydret men ikke stærk og bestemt børnevenlig, og selvom den er inspireret af det indiske køkken er det billig mad.

IMG_9921

Dette er endnu en ret i rækken af retter med hakket kylling, og det er ikke en tilfældighed. Jeg har nemlig flere gange hørt udsagnet ” jeg har aldrig købt det for jeg ved ikke hvad jeg skal stille op med det.” og det synes jeg er ærgerligt, vildt ærgerligt. Faktisk synes jeg at hakket kylling er fantastisk, for det insisterer på en masse krydderier og sjov.

IMG_9924

Ofte er det også en god ingrediens i fedtfattig og sund mad, og i perioder kan det findes temmelig billigt. Og til hverdag er jeg nu altså bare fan af mad der ikke springer budgettet.

IMG_9926

 • 450 g hakket kylling
 • 2 tsk. Karry
 • 1 tsk. gurkemeje
 • 1 spsk. sesamolie
 • 250 g champignon
 • 1 fed hvidløg
 • 2 cm skrællet ingefær
 • 2 dl vand
 • 1 terning hønsebouillon
 • 1 dl fløde
 • 1 spsk. majsstivelse
 • Salt/peber
 • 3 forårsløg
 • 125 g saltede peanuts
 • ½ bdt. Frisk koriander
 • Servering: ris og evt. en god chutney

IMG_9936

Sesamolie kan erstattes af en mere almindelig olie, jeg vil dog anbefale at investere i produktet hvis du er glad for wok og asiatisk mad. Sesamolie kan bedre håndtere højere temperaturer og er derfor meget nemmere at wokke med.

IMG_9933

Kog risene. Start med at snitte det grønne: champignon skæres i skiver, ingefær rives groft og forårsløg. Start med at brune kyllingekødet i en varm wok, tilsæt karry og gurkemeje og lad det svitse med det sidste minut. Tilsæt champignon og lad det svitse videre under omrøring til væden er fordampet. Knus hvidløget ned i wokken og tilsæt ingefæren. Vand og bouillonterning tilsættes og retten simrer under omrøring 3-4 minutter. Rør fløden sammen med majsstivelse, retten jævnes og smages til. Lad retten simre 5 minutter (eller til risene er klar) og vend peanuts og forårsløg i saucen lige inden servering.

IMG_9932

Vi nød retten med en smule frisk koriander og lidt ekstra peanuts – uhm!

Uh de sidste dage har været afslapning og oprydning, egentlig en lækker kombination. Jeg har læst en smule, og set lidt amerikanske serier og sovet ekstra længe. Jeg har også sorteret i den obligatoriske rodeskuffe, ryddet og sorteret klædeskabet med hård hånd, ordnet svalegangens planter til den kommende vinter, renset badeforhænget i klorin og meget mere. Ah!

IMG_9942

Jeg elsker den følelse jeg har, når jeg bagefter sætter mig og kigger rundt – jeg får altid lyst at invitere gæster, bare lige mens hytten er pænest. De efterfølgende dage er der da også en særlig gejst for at holde det ved lige. Egentlig plejer vi ikke at bo voldsomt rodet eller støvet (altså selvfølgelig på egen målestok) men de sidste uger har bare været vildt travle og når fritid har været der, har genopladning af batterier trumfet rod.

IMG_9947

De sidste dage synes dog at have vendt lidt rundt på det og bare det at smide nogle bunker ud og sætte ting i orden, bidrager til en følelse af overskud og mindre dårlig samvittighed.

IMG_9940

Aftenen i dag blev endda også brugt på en middagsdate med kæresten og lidt eksotisk mad. I morgen starter jeg første vagt på det nye job og jeg er både spændt og nervøs. Spontant fik jeg sat et weekendbesøg i stand hos min barndomsveninde i Randers inklusiv vores efterhånden traditionelle middag: And med det hele … åh!

IMG_9929

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Fantastisk med en kommentar!