Lækre spinatpandekager med kødsauce

IMG_0601

Sund og lækker mad – og så skal sådan en gang “shrek-pandekager” nok vække opsigt hos de yngste! Maden er ikke besværlig og jeg vil kalde det hverdagsmad, opvasken er også temmelig begrænset da retten tilberedes i én og samme pande. Pandekagerne kan også fryses ned, til en anden nem gang – og så gør de sig fortrinligt i madpakken!

IMG_0594

Spinatpandekagerne vil også være lækre med en frisk salat og varmrøget laks, eller en pastaret med tun eller andet fisk. Retten i sig selv var dog også rigtig lækker, fyldt med vitaminer og så mættede det godt!

IMG_0596

Antallet af pandekager kommer an på smag og behag i pandestørrelse men retten her skulle fint række til 4 pers:

 • Pandekagedej
  • 450 g frossen helbladet spinat
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • ½ tsk. Friskrevet muskatnød
  • 2 æg
  • ½ ltr. mælk
  • 30 g smeltet smør
  • 1 tsk. Salt
  • Olie til stegning

IMG_0598

 • Kødsauce
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • ¼ fisk rød chili
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. olie
  • 1 ds. Hakkede tomater
  • 1 brik passata
  • Salt/peber

IMG_0603

Start med at tænde ovnen på 75-100 grader. Hæld den frosne spinat i en micro-egnet skål og tø det nu i microovnen. Når spinaten er tøet hældes det i en fin si og det trykkes let ovenpå så væden presses ud. Bland mel med bagepulver og muskatnød. I en anden skål piskes æg, mælk og det smeltede smør. Rør æggemassen i melet, brug gerne håndmikseren og dejkroge. Hak spinaten groft og rør den i dejen med saltet. Varm en pande og hæld en smule olie på. Hæld ca. 1-1½ dl dej på panden og brug en paletkniv til at fordele dejen fladt ud på panden (husk bagepulveret vil få den til at hæve lidt i tykkelsen) – steg den på begge sider. Fortsæt til dejen slipper op – læg løbende de færdige pandekager på et fad i ovnen, gerne overdækket at stanniol så de ikke bliver tørre/hårde. Pandekagerne kan fint stå lunt til kødsaucen er klar.

IMG_0613

Rens peberfrugterne og skær den i grove tern. Skær løg og hvidløg i grove stykker, mens chilien befries for mellemvægge + kerner og hakkes fint. Brug nu den ledige pande og smid grøntsagerne på og lad dem stege under omrøring til løgene begynder at blive glasklare. Tilsæt oksekød og svits det. Hæld tomatprodukterne ved, tilsæt salt og peber og lad retten simre 10 minutter.

IMG_0608

Servér de lune spinatpandekager med den lækre tomatsauce – vi fik en almindelig salat “on the side”

IMG_0605

Begynderheld? Det har jeg ikke på det nye job – eller det føles da i hvert fald ikke sådan! I går tog jeg et styrt og mit knæ tog fra – av! Det kostede et par leggins og formentlig også muligheden for “pæne ben” til kommende julefrokoster – men mest af alt kostede det lidt på førlighed og stolthed. Det har betydet at fridagen i dag har været væsentlig nedjusteret i tempo og kropslig udfoldelse, det er dog lykkedes at bage fødselsdagsmuffins til kollegerne og hygge med et vennepar J

IMG_0609

I morgen lyder starten på en kommende arbejdsweekend og der skal egentlig ske mange spændende ting, samtidig har jeg udelukket alt fødselsdagsfejring for muligheden for at slappe af i tidsrummet jeg har fri, er vigtigst for mig. Jeg har dog planlagt at stå tidligt op fredag så jeg kan spise morgenmad mad kæresten – for jeg ser ham ikke igen før lørdag eftermiddag, i hvert fald ikke vågen 😉

IMG_0600

På trods af min nye, halte tilstand har jeg både bagt muffins og kastet mig ud i hjemmelavede forårsruller – årh! det var så lækkert at det gentages allerede på onsdag hvor kæresten kan fejre fødselsdag J

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

 1. Hej Sanne.
  Tusind tak for alle dine lækre opskrifter, det er virkelig skønt når man nu ikke selv er den store ørn i et køkken! 🙂 Jeg vil gerne til at spise lidt sundere og forhåbentlig også tabe et par kilo, derfor er dine sunde opskrifter virkelig en stor glæde! Jeg vil derfor også spørge dig om du ved om hvedemelet i denne pandekageopskrift kan udskiftes med en grovere form for mel? Så man derved kan undgå den udskældte hvede 🙂
  Med venlig hilsen Mette

  • Hej Mette, tusind tank for dine søde ord! jeg vil ikke anbefale dig at lave pandekagerne helt uden hvedemel – men erstat halvdelen med havregryn og rugmel. Dvs. 150 g hvedemel, 75 g. havregryn og 75 g. rugmel. Regnet ud på portioner burde der være en meget lavt antal kalorier pr. pandekage og de mætter helt vildt 🙂

Fantastisk med en kommentar!