Lynstegt kylling med peanutsauce

IMG_0853

Et friskt indslag med masser af smag – og en ret der helt sikkert vækker glæde hos de yngre ved bordet. For på trods af de skarpe ingredienser danner blandingen en mild og cremet dip der klæder kyllingen helt perfekt. Begge dele er let lavet og tager ganske kort tid fra start til servering – med andre ord: hverdagsmad.

IMG_0823

Jeg plejer at gøre en dyd ud af, at hverdagsretterne i december adskiller sig mest muligt fra den traditionelle julemad – for den skal man nok få rigeligt af og på den måde synes jeg at kunne værdsætte begge dele mere. Så de sidste år er jeg gået all in på grøntsager og nyder gerne asiatiske retter, det er nemt og friskt mad der giver energi i vintermørket – og så nyder jeg de dage hvor diverse julegavebytninger, julefrokoster osv. byder på den traditionelle julekost.

IMG_0824

Denne ret kan fint nydes med lidt kogte jasminris, jeg valgte dog et lidt sundere alternativ: couscoussalat. Det var super lækkert tilbehør og egentlig kunne salaten udgøre et måltid i sig selv. Opskriften på salaten kommer selvfølgelig også herind 🙂

Til denne lækre ret brugte jeg (2-3 pers.):

 

 • Kylling
  • 600 g kylling inderfilet
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Salt/peber

   

 • Peanutsauce
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. frisk, finthakket chili
  • 2 dl peanutbutter (creamy el. chrunchy efter smag)
  • ½ spsk. sojasauce
  • 1 tsk. friskrevet ingefær
  • 1 limefrugt (saften)
  • Et drys friskkværnet peber

IMG_0833

Start med at lave dippen: hæld chili og vand i en kasserolle og bring det i kog. Forbered ingefær og de andre ting i mens. Tag det kogende vand af blusset og rør resten af ingredienserne i, til det legerer og bliver en ensartet masse. Stil dippen til side og varm nu en pande godt op. Gennemsteg kyllingen og giv et let drys salt/peber. Hæld nu sojasaucen over kyllingen og lad det trække 2-3 sekunder inden kyllingen løftes af panden (inden det branker) og drysses med sesam.

IMG_0836

Servér kyllingen med det lune peanutsauce som dip – og gerne agurk/gulerodsstænger “on the side”. Vi fik som sagt en god couscoussalat til – det er bestemt anbefalelsesværdigt!

IMG_0840

Puh .. jeg synes december trækker tænder ud lige nu? Med de rullende vagtplaner og arbejde i juleferien tror jeg, jeg når op på 3 uger med et timetal på den hårde side af 40. Det er jo dejligt at vise lidt goodwill men de sidste gange har der været sammenfald med sygdom og jeg har reelt arbejdet enemand om at dække 2 mands job – så koncepter om pauser, aftensmad har været nærmest umulige.

IMG_0848

Aftenen i går tog dog præmien: alenevagt i orkan og senere snestorm. I går var det ikke ynglingsbeskæftigelsen at gå rundt mellem rækkehusene hos beboerne og der var ingen vej udenom. Men, nu er det så prøvet – og overlevet 😉

Men ovenstående betyder også at fritiden har været sparsom, især når julefrokoster også vinder ind i kalenderen. Og det er jo det der altid sker: kalenderen fyldes med alle de ting der faktisk også giver overskud og ikke bare tærer. Weekenden er begyndt for mig – i aften står den på julefrokost med det gamle job, en aften jeg har set frem til længe. I morgen kører vi den blå bil til mekaniker og får monteret træk (det bliver skønt!) inden min far, hans kone og mine brødre byder os på aftensmad og lidt forsinket fødselsdagshygge.

IMG_0841

I baghovedet er jeg også ved at planlægge dette års julegodter. Som sædvanligt er jeg konfektleverandør til juledagene ved svigermekanikken. Derudover skal der da bages lidt godter der kan sprede hygge til kollegerne og mindst 2 nye ting skal prøves i dette regnskab. Og med arbejdsugerne – jamen så kan jeg jo passende planlægge dagene der skal dedikeres til dette – for det nås næppe på 1 😉

IMG_0838

Og nu vil jeg krølle mig sammen på sofaen med de firbenede og stene lidt TV inden julefrokosten kræver min opmærksomhed. God weekend derude!

 

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!