Sprøde Kokoshjerter

IMG_0994

Småkager med knas, smag og kærlighed i massevis. Jeg bager stort set ikke småkager i løbet af året, og hvis det sker – er det oftest nemme cookies eller andre “uformelige” typer. Her til jul kan jeg til gengæld finde en enorm glæde ved at samle kødhakkeren, finde udstikkere frem og fremføre et temmelig planlagt småkagerepetoire.

IMG_0946

Jeg siger det bare igen: juletid er småkagetid. Disse varianter er da også nemme – kast dejen ned i kødhakkeren når den sidste vaniljekrans er igennem – så er ovnen jo varm, bagepladerne klar og bageren varmet op.

IMG_0951

For at disse knasende delikatesser ikke skulle forveksles med vaniljekransene valgte jeg en juleromantisk løsning – hjerter. Og selvom jeg lige skulle træne håndelaget op – jeg så synes jeg de blev så yndige. Jeg tog dem med på arbejde og de forsvandt som dug for solen – så jeg må vel “desværre” overveje om der skal kreeres et nyt hold til juledagene. Opskriften er fra AMOs lille julebagebog – en lækker juleklassisk bog.

IMG_0996

Til dette hold småkager brugte jeg (ca. 100 stk):

  • 400 g hvedemel
  • 200 g kokosmel
  • 400 g smør
  • 300 g sukker
  • 1 æg
  • ½ stang vanilje (kornene)

IMG_0997

Rør smør og mel sammen. Tilsæt det andre ingredienser og rør dejen til en ensartet masse. Stil dejen på køl i mindst 1 time. Tænd ovnen på 200 grader. Kør dejen igennem kødhakker med stjerne-kageplade på og form hjerter på beklædte bageplader. Bag småkagerne midt i ovnen 6-10 minutter eller til de er let gyldne. Lad småkagerne køle helt ned inden de pakkes i en kagedåse.

IMG_1000

Husk at småkager skal prøvesmages undervejs – og selvfølgelig altid godkendes af resten af husstanden! 😉

IMG_0996

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!