Mit 2013

IMG_4539

Har været et af de mest begivenhedsrige år længe. Når jeg sådan kigger tilbage kan jeg godt miste pusten lidt, men jeg bliver også glad – glad for at genopfriske alle de gode ting der er sket og minder der er kommet til. For knap 2 år siden besluttede jeg mig for, at komme mere ud. Jeg trængte til at være mere “chauffør” i mit liv og jeg syntes egentlig der var plads til flere mennesker i det – så jeg har gjort en indsats for at gribe de øjeblikke og interessante møder jeg har gjort mig i den forgangne tid.

IMG_4413

Og det har haft en kæmpe indflydelse på mit forgange år – med nye veninder, tættere veninder og en stor kreds af bekendte. Det har været kendetegnende for mit år at venner og venskabskredsen har fyldt rigtig meget – på den helt fantastiske måde.

IMG_7024

I januar havde jeg min dimission som pædagog fra seminariet. Jeg fik kanonflotte papirer med derfra og jeg var/er rigtig stolt af den udvikling og videnstilegnelse der var sket på de 3 ½ år. Alligevel var det vildt angstprovokerende at slutte seminariet og egentlig havde jeg ikke travlt. At overgå til arbejdsløshed, a-kasseregler og endnu værre: jobsamtaler (eller mangel på samme!) syntes ikke bare som en kæmpe omvæltning af tilværelsen, men også en uforudsigelig og uoverskuelig én af slagsen.

IMG_0344

 

Efter blot 14 dage som ledig kunne jeg dog kalde mig ressourcepædagog for2 børn med særlige behov, og hvilket job – de 8 måneder var suveræne i erfaring, oplevelse af mestring, udfordring og udvikling af værdier og faglig identitet.

IMG_0610

Jeg fik en masse ansvar på mine skuldre og selvom det til tider kunne være overvældende, så voksede jeg med det og fik set mig selv i et andet lys – lige som jeg oplevede mig set i et andet lys af andre. Det var fedt!

IMG_0571

Foråret blev også endelig tidpunktet hvor jeg erhvervede mig et kørekort. Puh jeg var nervøs for køreprøven – og holdt den også hemmelig for alle! Jeg plejer at blive vurderet på mit sproglige intellekt og nu skulle jeg vurderes på min kropslige koordination – det var ganske enkelt horribelt.

IMG_7085

Jeg troede ikke den køresagkyndige da han godkendte mig, og han måtte også bruge en stund på at overbevise mig. Foråret blev også tiden, hvor min yngste lillesøster blev konfirmeret – det var lidt stort at se den yngste i hendes yndige kjole.

IMG_7056

I sommeren kunne vi endelig finde plads til at købe en bil og jeg kunne for alvor få lidt rutine i at køre bil – motorvej fandt jeg forfærdeligt og selvom jeg stadig ikke synes det er skønt, har jeg efterhånden kørt der så meget, at rutinen aflaster. Juni kunne jeg fejre 10 års parforhold med kæresten, 10 år er stadig en overvældende tanke.

IMG_7094

Kæresten drog til Kina i 3 uger i et udviklingsprojekt – og med mine yngre søster på ferie gik dagene pludselig stærkt. Som nyuddannet har 2013 kun været med 12 optjente feriedage, og selvom jeg aktuelt stadig har 2 tilbage – glææææder jeg mig til en smule mere fritid i det kommende år!

IMG_8656

I efteråret begyndte udsigten til fremtidig arbejde i børnehaven at blive usikkert, jeg var nemlig i tidsbegrænset ansættelse. Jeg følte mig også mere klar på en fastansættelse og de muligheder det giver for indflydelse og ansvar. Min tid i børnehaven var god, men jeg havde behov for andre rammer og vilkår – det lykkedes hurtigt og i oktober vendte tilværelsen igen med titlen som socialpædagog i handicapsektoren og helt andre arbejdstider/arbejdsfunktioner.

IMG_8621

Vinteren har været mild, båret præg af behovet for at falde til i alle de nye ting og glæden ved at samles med venner og familier i hyggestunder.

IMG_8166

Manfred har haft et hårdt år helbredsmæssigt, og det har da også lagt en dæmper på det økonomiske råderum (og modet til at bruge det) og bekymringerne har været mange. Med en diskusprolaps og hele 2 uafhængige øjenoperationer har Manfred holdt fast i sin særlige status på dyrehospitalet – hvor han (og vi) er på fornavn med alle dyrlægerne og godt bekendte med deres lokaler. Jeg krydser fingre for at Manfreds held vil vende og dyrlægen være et fjernt minde når vi skriver 2015.

IMG_0018

Dette var et meget personligt tilbageblik på mit år. Og har du læst så langt, jamen så kender du mig måske lidt mere :smile:. Her på bloggen er der virkelig også sket meget. Status er pt mere end 300 faste læsere, og nu 340 indlæg. Jeg nyder at have et frirum til min hobby og det er en skøn bonus at dele den med andre. Bloggen er stadig under udvikling – der er spændende ting på vej. Og med bloggens liv på Facebook ekspanderer den til stadighed.

IMG_8962

 

Jeg håber du er kommet godt ind i 2014, og at 2014 bare bliver endnu bedre end forrige. Jeg tror der er al mulig grund til, at tro, livet bliver godt. Jeg glæder mig til at dele flere oplevelser, mere mad og tips med dig herinde og jeg ser frem til at snakkes mere ved.

IMG_0809-620x713

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!