Pasta med svampe og asparges

Løber mundvandet allerede? – ej, men altså dette her, var nogenlunde den bedste pastaret jeg har fået i år. Lige nu er det jo sådan cirka sæson for ingenting og det kan da også smages – især på fx agurker, som efter min mening ikke bliver meget værre end de er i marts.

Men når nu man er ved at være fyldt op af rodfrugter og tungt mad, kan sprøde asparges altså bringe smilet og mundvandet frem.

Retten her rækker cirka til 2-3 personer, men alle målene kan justeres lige efter smag og behag.
Til denne cremede vidunderret brugte jeg:

 • 400 g champignon (markchampignon kan også bruges)
 • 15 g tørrede Karl Johan (eller andre tørrede favoritter)
 • 5 dl lunkent vand
 • 1 bdt. grønne asparges
 • 1 stort fed hvidløg
 • 1 dl piskefløde
 • rapsolie til stegning
 • 300 g pasta
 • 200 g kyllingfilet
 • salt/peber
 • Frisk persille og parmesanost
Start med at sætte de tørrede svampe i blød i det lunkne vand – de skal stå ved stuetemperatur og trække i 30 minutter. Rens champignon og skær dem i grove stykker. Knæk den nederste del af, og del ligeledes asparges i grove stykker. Hvidløget presses eller finhakkes. På en pande brunes kyllingfiletterne inden der skrues ned på middel varme og de får ca. 5 minutter på hver side. 
En gryde vand sættes over til pastaen. I en pande med høj kant eller wok svitses de grønne asparges ved middelstærk varme i et par minutter til de får en skinnende og sprød overflade.
Aspargsne fiskes op og stilles til side og champignon svitses nu til væden begynder at trække ud. Når væden er ved at koge ind tilsættes hvidløg og de opblødne og letvredne karl johan – gem vandet. 
Svampene svitses videre under omrøring til væden er fordampet. Tilsæt 3 dl svampevand og fløden og lad nu retten koge op. Pastaen puttes i vandet og koges efter anvisningen og i mens koger svampesaucen ind – smag til med salt og peber. Til sidst tilsættes pastaen og asparges, det hele blandes sammen og serveres med den skårne kylling og et drys af persille og parmesan. 
Denne ret er simpelthen fabelagtig. Som barn fra landet kan al mad, der ikke består af opbagt sovs og kartofler, virke eksotisk, og dette var da også min første oplevelse med karl johan. Jeg var ret skeptisk ved lugten af de opblødte svampe, men nu er jeg simpelthen så begejstret over, at have mere henne i skabet. Karl johan er kommet for at blive – og han vil uden tvivl blive brugt i denne ret igen, for hold nu op det var lækkert. Gemalen, fik julelys i øjnene ved første bid og var ret så forelsket – altså lige indtil han kom i tanke om han skulle ud og cykle bagefter 😉
I morgen er han sendt i byen, så der kan jeg hygge mig med lige det jeg vil … køkkenet skulle gerne blive en del af hyggen, enten ved macarons eller en clafoutis .. det afhænger af energiniveauet 🙂
Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

 1. Ej hvor smager den bare lækkert 🙂 det er bestemt ikke sidste gang vi laver denne ret..

Fantastisk med en kommentar!