Mørbradbøffer i solskin

I dag har da bare været skoleeksemplet på en forårsdag efter mit hjerte: høj sol, blå himmel men med en lille frisk brise – så smukt at kameraet måtte med på hundeluftertjans (Manfred gjorde også en dyd af at lette ben af samtlige fotogenstande, heldigvis efter jeg havde taget billedet 😉  )

Med det gode vejr, kom også lysten til at maden skulle være lidt usædvanlig i dag – så i stedet for den obligatoriske gryderet faldt valget på gammeldaws mørbradbøffer med brun sovs, kartofler og hjemmelavet agurkesalat – Uhm! det er guf. For at supplere lidt ekstra blev det også til en lille gulerodssalat med rosin, citron og solsikkekerner – en klassiker der altid smager godt, også gerne med ananas i 🙂

Men inden maden blev lavet nåede jeg dog lige at plukke lidt forår til køkkenet – inden Manfred vandede resten *s*

Til en lækker gammeldaws mørbradsret (uden gulerodssalaten) brugte jeg:

 • 1 afpudset svinemørbrad 
 • 2 store løg
 • kartofler efter appetit
 • 2 dl lagereddike
 • 1 agurk
 • 2,5 spsk sukker
 • kartoffelvand
 • 1 dl madfløde
 • kulør
 • 2-3 tsk maizena majsstivelse
 • salt/peber
sukker og eddike blandes i en skål og røres let til sukkeret er opløst. Agurken rives/skæres i så tynde skiver som muligt og tilsættes eddiken. Tilsæt en smule salt og peber og lad salaten trække til den serveres. Løgene skæres i tynde ringe og steges bløde på panden og kartoflerne sættes over blus.
I mens skæres mørbraden i skiver af 2-3 cm og bankes flade med håndroden. Løgene tages af panden og bøfferne steges nu på panden. Efter et par minutter på panden kan løg og bøffer sættes i en lun ovn indtil servering. 
Vandet og fløden hældes på den varme pande og koges godt op inden det hældes i en kasserolle, tilsættes en smule kartoffelvand og jævnes med maizena. 
Uhm, ser det var nu faktisk alletiders solskinsret – faktisk ret fabelagtig.
Foråret der kom med i køkkenet
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!