I dag har da bare været skoleeksemplet på en forårsdag efter mit hjerte: høj sol, blå himmel men med en lille frisk brise – så smukt at kameraet måtte med på hundeluftertjans (Manfred gjorde også en dyd af at lette ben af samtlige fotogenstande, heldigvis efter jeg havde taget billedet 😉 )
Med det gode vejr, kom også lysten til at maden skulle være lidt usædvanlig i dag – så i stedet for den obligatoriske gryderet faldt valget på gammeldaws mørbradbøffer med brun sovs, kartofler og hjemmelavet agurkesalat – Uhm! det er guf. For at supplere lidt ekstra blev det også til en lille gulerodssalat med rosin, citron og solsikkekerner – en klassiker der altid smager godt, også gerne med ananas i 🙂
Men inden maden blev lavet nåede jeg dog lige at plukke lidt forår til køkkenet – inden Manfred vandede resten *s*
Til en lækker gammeldaws mørbradsret (uden gulerodssalaten) brugte jeg:
- 1 afpudset svinemørbrad
- 2 store løg
- kartofler efter appetit
- 2 dl lagereddike
- 1 agurk
- 2,5 spsk sukker
- kartoffelvand
- 1 dl madfløde
- kulør
- 2-3 tsk maizena majsstivelse
- salt/peber
Foråret der kom med i køkkenet |