Lækre burgerboller med kylling og stegte tomater

I går fik vi altså bare lækker mad – og helt overskudsagtigt på en torsdag at få noget så delikat. Burgerne blev bagt dagen før og varmet på brødristeren – bestemt ikke noget der kunne mærkes i kvaliteten og smagen.

Før hævning

Bollerne blev sprøde, bløde og helt perfekte til sådan en tomatburger af den delikate slags.

efter 1. hævning

Burgerbollerne er inspireret af brd. Prices opskrift der giver 8 fine boller:

 • 3 dl lunkent mælk
 • 30 g gær
 • 350 g hvedemel
 • 150 g durumhvedemel
 • 1 stk salt
 • 2 tsk sukker
 • 35 g blødt smør i tern
 • ca 4 spsk sesamfrø

Opløs gær i det varme mælk, tilsæt en smule mel inden salt og sukker så du undgår at dræbe gærcellerne. Tilsæt smørternningerne og ælt nu grundigt melet i dejen – gerne med håndmikser eller køkkenmaskine i 5-10 minutter til den føles smidig og slipper skålen. Dejen her er ret tung – men det ændrer sig ved hævning.

Lad dejen hæve 1- 1,5 time lunt og tildækket. Efter hævningen deles dejen nu i 8 og formes til boller. Sesam hældes ud på en tallerken og bollerne trykkes flade heri. De skal nu efterhæve på bagepladen, med en bageplade eller et spækbræt ovenpå for at bevare den flade form, i ca 20 minutter.
Forvarm i mens ovnen til 200 grader. Bollerne bages midt i ovnen ca 15 minutter og køles af på bageristen. Skal de gemmes, så pak dem mens de stadig er lidt varme – så holder de på fugten. Ved servering skal de blot ristes let på brødristeren eller i en lun ovn 🙂

Til aftenens tomatburgere brugte jeg:

 • 2 kyllingfiletter
 • lidt olie
 • 100 g salatmayonnaise
 • 2 tsk tomatpesto
 • 1/2 rødløg i ringe
 • 4 tomater
 • friske salatblade
 • agurkeskiver
 • salt/peber
Steg kyllingen mør, gerne med et favoritkrydderi egnet til tomat – jeg brugte teriyaki. 2 af tomaterne skæres i tykke skiver der steges møre. Kyllingen skæres i tynde skiver. Mayonnaisen med tomatpestoen, smør det på den flækkede bolle og fyld med stegte tomater, kylling, rødløg, agurk, frisk tomat og salat – mums!

Dette er en virkelig nem variant af den sædvanlige burger. Bollerne kan let fryses, hvilket jo bestemt gør projektet til en let og lækker ret. Ugen har faktisk budt på utrolig lækker mad, og fordelene ved en madplan er jo at man netop kan gå og glæde sig til de nye retter undervejs. Nu skal afslapningen i højsædet inden en masse praktisk og skriftligt arbejde frarøver mig min søndag 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!