Sprødt saltflute med persille

I denne uge har hverdagen været fyldt af så meget, at køkkenet har måttet vige pladsen en smule. Det har dog ikke betydet kedelig mad, men mere praktisk mad til flere dage.
De første 3 dage fik vi kyllingefrikadeller med en god salat. For at strække det sidste dag og tilføje lidt afveksling i menuen – faldt jeg over dette flotte flute og blev ret opsat på at servere det.
Da jeg oveni, fik en ustyrlig lyst til hjemmelavet hvidløgssmør bestemte jeg mig for at bage en persille-udgave 🙂

Til 1 stort flute brugte jeg:

 • 20 g gær
 • 2 dl lunkent vand
 • 1 tsk groft salt
 • 100 g durummel
 • 200 g hvedemel
 • 1 bundt grofthakket persille
 • 1 sammenpisket æg og groft salt til pensling
Gær opløses i det lunkne vand. Tilsæt nu en smule mel inden salt og persille hældes i. Ælt nu resten af melet i og ælt grundigt – til dejen virker elastisk og slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 15 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader og lad bagepladen (hvis du ligesom jeg ikke har en bagesten) varme derinde også.
Form dejen til et langt tyndt brød og lad det efterhæve 10 minutter på et stykke bagepapir. Pensl brødet og drys med groft salt. Træk brødet, ved bagepapiret, over på den varme bageplade og bag det 15-20 minutter i den nederste halvdel af ovnen.
Lad brødet køle ned på en bagerist.
Jeg bagte flutet tidligt på dagen, men ville varme det igen om aftenen. jeg penslede brødet med vand for at opnå en ekstra sprød skorpe og varmede det ved 200 grader i ovnen.
Sådan et flute kan løfte ethvert måltid 🙂 Vær opmærksom på at saltet fremhæver hvidløgssmagen – så pas på med at tilføje alt for meget ovenpå.
Puha den her uge har faktisk været lidt hård. En tidlig fredag er blevet brugt på at forkæle kæresten med hans ynglingskage; drømmekage og ellers har kroppen måttet overgive sig til sofaen. Dette er sidste friweekend inden konfirmationsræset i år har sit startskud. Weekenden skal bruges på at lade batterierne op, pusle lidt om planterne, finde festtøjet frem og forberede lidt praktikdokumenter.
Jeg ser meget frem til at kigge til kartoflerne der de sidste dage har taget 7mileskridt. 
Print Friendly, PDF & Email

Tags

7 kommentarer

 1. Hej Mark, det er helt rigtigt ja 🙂 tricket tror jeg ligger i den gode æltning med håndmikseren samt bagningen på den varme bageplade :)og mange tak 🙂

 2. Tak, ja jeg synes persillebrød er temmelig godt til hvidløgssmør … det er jo lidt diskret i smagen men stadig perfekt sammen med hvidløg 🙂

 3. Jeg har ofte lavet hjemmerøret hvidløgssmør til det originale saltflute, og det smager supergodt til. Men det er da en spændende ide at tilføje krydderurter direkte til brødet, synes jeg. Dejligt med lidt inspiration 🙂

 4. Årh det flutes har jeg lavet hundrede gange efter at have set det inde på debatten 🙂 Men har aldrig prøvet med persille – mums, må hellere bage et par stykker så der er til fryseren nu det snart er grill-tid 🙂

  God weekend!

 5. Jeg tror såmænd alle krydderurter og måske en blanding af nogle, vil gøre sig godt heri 🙂 Alt efter hvilken menu det bliver til, bliver næste flute et basilikumflute .. sikkert smadder godt til grillkød 🙂

Fantastisk med en kommentar!