.. en virkelig lækker måde at nyde nye kartofler på! Det har været lidt klemt med tid og overskud den forgangne uge, men det er da blevet til en smule. Med bare 4 dage igen til sommerferien starter, ja så får jeg lidt superheltekomplekser i dagene omkring – overskuddet boomer ved udsigten til ferie.
Besøget på Oksen, bød på en overdådig brunch/frokostbuffet med alt hvad hjertet kunne begære. Det føltes en anelse forkert at undvære bøffen på en restaurant der netop specialiserer sig i dette (og de kan virkelig anbefales) .. Men en buffet med et alt fra parmaskinkerullet kalkun, petit fours, kvalitetsbrød og amerikanske pandekager – glemte man det nu meget hurtigt.
Men tilbage til denne lækre mad. Den er fyldt med smag, den søde kokos og stærke chili giver kartoflerne et lidt nyt pift – og så er retten tilmed simpel, hverdagsegnet. Jeg serverede nogle kyllingespyd, med barbecuemarinade, til – lækkert!
Til en stor portion lækre kartofler (3 pers) brugte jeg:
- 1 kg nye, små kartofler
- 1 spsk olie
- 1 spsk karry
- 1 finthakket rød chili
- 1 ds (400 ml) light kokosmælk
- 1 porre (eller 2 forårsløg) i ringe (jeg havde lidt i fryseren)
- 1 broccoli i små buketter
- 200 g frosne ærter
- 1,5 tsk soya
- 1/2 lime (saften)
- salt/peber
- frisk, grofthakket persille