Nemme kyllingestrimler med peanutsauce

 

 

… billig mad der stadig føles som hverdagsluksus! Ja nu var det vidst ved at være på høje tid at dele lidt mad herinde igen, men jeg skal være ærlig og tilstå at menuen har båret præg af både almindelig travlhed og holdtræning der kræver at aftensmaden flyttes rundt på.

De første 40.000 tegn i bacheloren er nedfældet nu, og selvom jeg har skulle holde tungen lige i munden – har det primært drejet sig om at gennemgå teori og selvfølgelig argumentere for at det er relevant. Nu kommer alt der der er krævende … at diskutere det. Det kan være en nærmest umulig opgave at opnå den struktur jeg vil i sådanne afsnit .. meeen mon ikke det går, alt går lidt lettere når man ved at det er “den sidste store”.


I morgen kommer en studieveninde forbi og får lidt sparring på hendes bachelorproces – selvom emnerne er vidt forskellige og det slet ikke er de samme “brugere” kan selve teorien være det samme og om ikke andet bliver man klogere af at dele den slags viden og erfaring. Det skønne er så at hun ejer en lille turbo-mops Freja, så Manfred kan også rigtig hygge sig – og siden jeg tilmed også er sitter for naboens hvalpede labrador, skal der nok komme fart på i det lille hjem.

 

Nå tilbage til maden, jeg for øvrigt fandt ved Ude og Hjemme, som jeg lavede lidt ændringer i ..
Retten kan tilpasses helt efter smag og behag, det bliver fx en stor portion peanutsauce og, efter min mening, for lidt kylling til 4 mand – men vi fik til ca. 3 pers.
jeg brugte:

Kyllingemarinade:

 • 500 g kyllingfilet
 • saft af ½ limefrugt
 • ½ frisk, rød chili (efter smag)
 • 5 cm skrællet, frisk ingefær
 • 2 knuste fed hvidløg
 • 3 spsk olie
 • 2 spsk soyasauce
Peanutsauce:
 • 2 store (med top) spsk peanutsauce
 • 1 ds (400 ml) kokosmælk
 • saft af ½ limefrugt
 • 2 spsk soyasauce
Tilbehør:
Jasminris
wokgrønt
sød chilisauce
Skær kyllingen i strimler (mine var liiige til den tykke side). Hak den røde chili fint, riv ingefæren og bland det med resten af ingredienserne i en stor skål. Hæld kyllingestrimlerne i marinaden, vend det rundt og lad det trække indtil det skal tilberedes. Tænd ovnen på 250 grader, og sæt risene over. Risene koges efter anvisningen i mens alle ingredienserne til peanutsaucen røres sammen. Jeg lynstegte en pose wokgrønt på panden med 3 spsk sød chilisauce – det smagte himmelsk!
Når ovnen er varm bredes kyllingen ud på en beklædt bradepande og det steges i ovnen 8-15 min. til det er gennemstegt. Skal det være nemt at spise kan det sættes på spid – men vær obs på at limesaften gør kødet meget mørt og svær at spidde.
Server kyllingen med de varme ris og grøntsager, brug peanutsaucen som dyppelse til kyllingen og sauce til de løse ris – mums!!
Da jeg ikke er særligt god til stærk mad, er det altså en meget mild og børnevenlig version men den kan let tilsætte chili hvis forbrændingen skal øges 😉

Nu må jeg hellere få lavet lidt fornuftigt inden dagen er omme 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!