Mandelpaneret kylling med sprød salat af broccoli

IMG_7263

Jep, det var lige så lækkert som det lyder. Faktisk vil jeg sige at dette er højt, højt, højt på listen over det bedste kylling jeg har smagt – faktisk smagte det så skønt at det allerede er på madplanen igen! Åh det var godt! Dette er tilmed heller ikke en dyr, omstændig eller tidskrævende ret – så den er jo bare skøn som hverdagsret!

IMG_7255

IMG_7256

Kyllingen får en sprød overflade, en krydret smag og ikke mindst bevarer den sit saftige indre! Mest af alt minder det om en lækker, stor nugget! Salaten er et rigtig godt supplement til den krydrede kylling, den er sprød og knasende med masser af bid – og sennepsdressingen gav det hele et pift af perfektion.

IMG_7258

Nå nu har jeg vidst understreget min begejstring så meget, at jeg må frem med opskriften;

Til denne underskønne ret brugte jeg (2 pers.):

  • 2 kyllingefilet
  • 50 g hele mandler med skal
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk. Groft salt.
  • 2 broccoli
  • 2 snackpebre
  • 200 g frosne

IMG_7259

Forvarm ovnen til 200 grader. Blend mandler, salt og paprika til en grov mel. Dup kyllingen tør og vend det i mandelmelet inden de lægges i fad og stil det midt i ovnen 45-55 minutter til det er godt gyldne og sprøde. Imens forberedes salaten: skær broccolien i små buketter og hæld kogende vand over dem – lad det trække 10 min. Hæld broccolien i en sigte, hæld ærterne ved og lad det køle helt/tø op ned mens det drypper af. Skær snackpeberen i tern og bland det hele sammen. Nyd den sprøde salat med en lækker sennepsdressing som prikken over i’et!

IMG_7261

Der er næsten et indlæg om dagen lige for tiden – men jeg har simpelthen en liste over ting jeg skal nå at dele herinde og jeg har ingen tålmodighed – så point til dem der kan følge med strømmen 😉

IMG_7264

På arbejdet har jeg fundet frem til at holde fast i de fede ting, dem der gør mig glad og giver mig en faglig værdi og når jeg kigger på det hele tiden betyder det at de andre ting kun opholder sig tilpas i horisonten. Denne uge har jeg lavet et planlagt eventyr-forløb og børnene elskede det – og derfor gjorde jeg også!

IMG_7266

 

Privat er der også sket et skridt mod forandring: kæresten og jeg har i fællesskab meldt os 4 uger på madlog og tæller nu kalorier i alle måltider. Egentlig spiser vi ret sundt til hverdag, men de små aften-snacks kan tage om sig og små impulskøb i supermarkedet er glemt så snart de er fortærret.

IMG_7261

Så eksperimentet er i gang, badevægten i brug og køkkenvægten på bordet. Indtil videre (som er en lille uge) føles det ikke som det store besvær og det tvinger nogle sunde tanker om kalorie-økonomi ind i hverdagen – uden at føles som en spændetrøje eller totalforbud. Men, blog relateret vil der være et meget sundt præg på de fleste retter – ligesom ovenstående – men det smager jo også skønt!!!

IMG_7267

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Fantastisk med en kommentar!