Sprød spidskålssalat med æble

IMG_7409

… med grillet medister! En lækker sag der er perfekt som hverdagsret – og er der en indendørsgrill til rådighed er tid og besvær på et absolut minimum. Forleden fik jeg skabt mig et overblik i fryseren og faldt over denne medister der måske mest af alt blot optager plads. Normalt spiser vi ikke gammeldags mad a la “sovs og kartofler”, og når det endelig skal være er medisteren ikke kødet der bliver valgt. Mest af alt mistænker jeg denne fætter for at være et resultat af impulskøb+tilbudspris: men det skulle da ikke forhindre at den kunne nydes!

IMG_7399

Men, medisteren er jo ikke nogen letvægter og derfor måtte der nogle hovedbrud til for at skabe et tilbehør der kunne stå for det sunde, det sprøde og måske en smule sur/sødlig. Og voilá, spidskålssalaten blev kreeret – en salat der med det sprøde knas er friskt og sommerligt og med appelsinen har en let og lækker reference til julens medister.

IMG_7402

Til den lækre salat brugte jeg (2 pers.):

  • 150 g spidskål
  • 300 g gulerødder
  • 150 g æble
  • 250 g appelsin

Snit spidskålsbladende fint og riv gulerødderne. Udkern æblet og skær det i små tern. Skræl appelsinen og del den i små tern, bland alle tingene godt sammen og hæld overskydende appelsinsaft over salaten – det afholder æblet fra at tage farve. Bland evt. en smule rosiner i salaten eller servér den med en appelsindressing.

IMG_7405

Jeg prikkede medisteren og lod min elskede indendørsgrill give den masser af farve og sprødhed, og det blev altså bare alletiders ret. Og lige så fint er det, at der nu er skabt lidt mere plads i fryseren så den måske kunne køres i bund til en afrimning i bededagsferien.

IMG_7406

Apropos bededagsferien kan jeg se frem til at min yngste søster og dermed min sidste søskende (ud af en større flok) skal konfirmeres. Det var så stort at se både min bror og søster sidste år træde frem i det fine tøj og insistere på at blive betragtet som de unge mennesker de var blevet, og jeg er slet ikke i tvivl om at det vil opleves lige sådan i år.

IMG_7416

For mig, som en væsentlig ældre storesøster, er det hårdt at måtte revidere evighedsbilledet af dem som små børn .. omvendt byder ungdommen også på en masse spændende muligheder for dem og mit forhold til dem og det har jeg glædet mig til i årevis. Både konfirmanden og min ældre søster har booket mig som frisør og make-up-dame: hvilket jo forpligter lidt når man gerne vil have de er glade og tilfredse med det hele – så der er da blevet bestilt lidt ekstra produkter hjem.

IMG_7404

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!