Krydrede kyllingeburritos 3

En nem ret der hurtigt kan række til mange :) Denne ret blev i hvert fald temmelig omfattende, men nu er jeg også sjældent særligt rigid med ingredienserne i den slags.
Det betød også at retten voksede sig til en stor 2-dages ret – eller til 4 sultne personer.

Disse burritos bestod af:

  • 350 g kyllingefilet i strimler
  • 1/2 fintsnittet rødløg
  • 1 rød, finthakket peberfrugt
  • 130 g majs
  • 130 g hytteost naturel
  • 3 dl kogte, kolde ris
  • salt/peber og spidskommen efter smag
  • olivenolie
  • 10-12 tortillas
  • 2 dl tacosauce eller salsa
  • Revet ost
  • frisk koriander eller persille
Tænd ovnen på 200 grader. Brun kyllingestrimlerne på panden med salt og peber – evt. et drys paprika og chili. Grøntsager, ris og hytteost blandes og smages til med salt/peber og spidskommen. Fordel kylling og risblanding i pandekagerne og rul dem stramt sammen.
Læg de fyldte tortillas tæt i et ovnfast fad og fordel tacosauce og revet ost over, inden fadet sættes i ovnen 25-30 minutter.

Nyd de krydrede ruller med en frisk salat, frisk persille/koriander og cremefraiche. 
Rullerne var faktisk utroligt lækre, jeg vil dog være lidt varsom med rødløg når nu det tilsættes råt og blot bages i ovnen – at det ikke bliver dominerende. Opskriften er også fra Hjemmets madblad – og er igen en opskrift der primært består af almindelige basisingredienser – lige til at gå til.
Jeg har fået lyst til at prøve opskriften videre i nye retninger og forestiller mig uden problemer at den kan krydres og fyldes lige efter smag :) 
I mit hoved er jeg nu så småt ved at ane sommerferien ude i horisonten. jeg har indtil nu haft en fornemmelse af at tiden forsvandt bag mig i en lynende fart, men efterhånden som planlægningen på arbejdet begynder at dreje sig meget om ferien – ja så begynde jeg da også at kunne se mit stop i institutionen. Så i disse dage går jeg med tankerne om hvordan en god afsked med forældre og børn kan stables på benene – det er jo knap 40 vuggestuebørn og dermed knapt 40 familier så logistisk er en betingelse for hyggen .. Meen .. jeg er nu ved at få arrangeret en god dag :)
Nu kunne solen så godt tillade lidt mere udendørsliv, disse dage er lidt klamme og våde i det – og siden dagen på fredag er en helt særlig dag, ja så må solen nu altså godt skinne der :)
Print Friendly

3 thoughts on “Krydrede kyllingeburritos

  1. Svar Malene uden R jun 13, 2012 17:53

    Mums! Godt med farver og sikkert også god smag :)

  2. Svar Grydelappen jun 13, 2012 18:20

    Ja det var slet ikke værst :) Men nu er kylling jo også køkkenets “little black dress” – det går jo bare til alt 😉

  3. Svar Anne-Mette aug 13, 2014 19:25

    Det er en virkelig lækker ret. Jeg sauterede løget i en smule olie, så de ikke kom til og dominere fyldet. Kom også en smule tabasco i.

Fantastisk med en kommentar!