Hindbærsnitter

I dag stod den på at bage hindbærsnitter til studiegruppen der kommer på visit i morgen. De er meget hurtigt lavet, man har stort set altid ingredienserne hjemme, og man har ikke en hovedrengøring i køkkenet bagefter. Jeg bruger altid AMO’s opskrift, da jeg er stor fan af deres små bagebøger. Så sent som i weekenden købte jeg den nyeste i rækken, deres “Julebagebog” – det kribler allerede i fingrene.

Til Hindbærsnitterne skal bruges

  • 1 mørdej ( 100g sukker, 300 g mel og 200 g smør samles med 1 æg og sættes i køleskabet 1/2 times tid. Tip: Pak dejen ind i film og tryk den flad – så er den nemmere at rulle ud bagefter)
  • Hindbærmarmelade
  • krymmel og flourmelis til dekoration.
Rul mørdejen ud i 2 baner på ca. 10×50 cm og bag dem i en forvarmet ovn v. 200 grader i 8-10 min. eller til de er let gyldne i overfladen.
Løft forsigtigt bagepapiret med stængerne over på en bagerist og lad dem køle helt ned. Læg dem derefter sammen med marmelade, pynt med halv-tyk hvid glasur og krymmel og skær stangen i snitter. Hindbærsnitterne kan med stor fordel bages dagen før og gemmes i en kagedåse.

Udover bagningen var jeg så heldig at få et ekstra græskar foræret af købmanden da jeg var ovre og hente 1, så lige pludselig skulle jeg jo finde på noget dekoration til 2 græskar. Jeg var blevet lidt træt af de almindelige “ansigter” det kunne blive til de sidste år, så jeg endte på google og fandt to skabeloner der så ud til at kunne blive fine. Printeren drillede dog lidt så det er lidt improviseret visse steder 😉

 Det var forholdvist nemt at tegne med kuglepen, og da det er sådan en glat overflade var det også nemt nok at tørre kanterne af med en fugtig klud og en smule sulfo.

 I år har jeg prøvet at gnide indersiderne med lidt atamon så de forhåbentligt holder længere og da i hvert fald til Halloween.

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

  1. Sikke en god idé! Den med katten stjæler jeg – hvis jeg ellers kan finde ud af det..

    Hvad har du brugt til at skære med? Plejer at bruge en hobbykniv, men den tror jeg da ikke jeg kan skære så præcis med…

  2. fantastik ide. den med heksen snupper jeg, selv om det nu ser ret svært ud så må jeg alligevel prøve på at få det lavet. kan du give mig nogle tricks.

Fantastisk med en kommentar!