Grydestegt Kylling

Da solen har skinnet så flot, man næsten glemmer det er efterår, var det oplagt at nyde en sommerklassiker. Menuen stod derfor på grydestegt kylling, kartofler og hjemmelavet agurkesalat. Agurkesalaten er en helt anden smagsoplevelse når den er hjemmelavet og kræver få ingredienser. Da vores nuværende gryde er lidt tynd i bunden, valgte jeg at brune kyllingen på panden ( kan slet ikke undvære det salte, sprøde skind) inden den røg over i gryden.

Til agurkesalaten skal der bruges
  • 1 agurk
  • 1 dl eddike (almindelig lagereddike)
  • evt. 1 dl vand
  • 1-2 spsk sukker efter smag
  • salt og peber
  • kan pyntes med dild efter ønske
start med at blande eddike og sukker i en skål. Lad eddiken opløse sukkeret, rør evt. lidt rundt med en ske. tilsæt salt og peber og riv derefter agurken i meget tynde skiver (rivejern/mandolinjern). Læg agurkerne i eddiken og lad trække i minimum 15 minutter før servering.
Til den grydestegte kylling skal der bruges:
  • 1 kylling
  • 1 håndfuld persille (foretrækker selv det friske, men frost kan også bruges)
  • fedtstof
  • 1 madlavningsfløde og mel til jævning af sovsen.
Retten er dejlig nem og passer egentlig sig selv meget af tiden. Start med at rense kyllingen og fyld den med persille, lårene kan bindes sammen med husholdningssnor for at holde på persillen. drys godt med groft salt og peber – og brun kyllingen på alle sider i en tykbundet gryde.

hæld 2-4 dl vand ved kyllingen og lad den simre under låg ca 45 min eller til den er gennemstegt. Tag kyllingen op og jævn væsken med madlavningsfløden og melet. Servér med kogte kartofler, agurkesalaten og en dusk frisk persille. 
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!