I aftes skulle maden lige være lidt let og lækker så jeg bestemte mig for en gang frisk pasta og en improviseret tomat/grøntsagssovs der blev super lækker.
Til hovedretten brugte jeg cirka:
- Frisk Pasta
- Olivenolie
- 250 g skrællede gulerødder i skiver
- 1/2 rød peberfrugt i stænger
- 1 porre i skiver
- 2 store fed finthakket hvidløg (eller efter smag)
- 1 rødløg i tern
- 2 dl vand
- 1/2 grøntsagsboullion-terning
- 1 dåse tomatkoncentrat
- 1 dåse grofthakkede tomater
- 200-250 g kylling i tern/skinke i strimler (efter smag og behov)
- salt/peber/oregano
- forårsløg, friske cherrytomater og parmesanost til pynt
Svits alle grøntsagerne i en halvstor gryde (husk de må ikke blive brune) i ca 5 minutter og tilsæt derefter resten på nær kødet. Lad det simre under låg i ca 15 minutter så grønsagerne bliver møre. Kog imens pastaen efter anvisningen.
Smag sovsen til med krydderier efter smag, jeg brugte kun salt og peber samt en anelse oregano, og så er maden jo lige til at sætte tænderne i. En nem og hurtig ret der tilmed smager hammergodt.
Til dessert lavede jeg en æble/pærecrumble da vi fik en sæk blandet godt fra haven af familien i Midtjylland. Det er en nem dessert, og bestemt én af de bedste jeg ved.
Til smuldredejen brugte jeg
- 125 g koldt smør
- 125 g mel
- 85 g sukker
- 1/2 tsk vanillesukker
tænd ovnen på 200 grader. Tørvarerne blandes i en skål og det hakkede sukker smuldres i dejen med fingrene til det ligner revet ost. det stilles på køl i mens æbler/pærer skælles, skæres i tynde både og hældes i fad. Inden dejen kommes på vendes æblerne/pærerne godt i kanelsukker ( mængden afhænger af æblernes surhed, men hellere for meget end for lidt – mums)
Dejen drysses over æblerne og kan fint stilles direkte ind i ovnen. jeg plejer dog lige at trykke dejen lidt og pensle groft med et sammenpisket æg og give et drys perlesukker – så får det hele en flot, sprød overflade
Det hele bages midt i den forvarmede ovn i ca. 35-40 minutter og serveres lun med enten flødeskum/vanilleis eller creme fraiche rørt med en smule sukker og vanillesukker.