Gulerodsbrud

I lang tid har jeg klattet frokostpenge væk på gulerodsboller der godt nok smager fortrineligt men, indrømmet, jo altså ikke mætter meget til prisen når nu man snildt kan købe 2 på en formiddag og være rigeligt sulten til middag. Derfor har jeg et stykke tid luret på opskrifter til at bage eget “nippebrød” til forelæsninger – og ikke nogen der blev tørre som “almindelige” hjemmebagte boller kan blive hvis ikke de lunes inden man spiser dem.
Nu forsøgte jeg mig så i dag med en opskrift på gulerodsbrud der efter sigende skulle minde meget om Salling-bagerens og indtil videre er jeg solgt, de er virkeligt gode 🙂
Opskriften fandt jeg hos : http://klappeklappekage.wordpress.com/2010/04/05/gulerodsbrud/

Til en portion på ca 18-20 velvoksne gulerodsbrud skal der bruges:

  • 2 pk gær
  • 5 dl vand
  • 1 dl olie (jeg brugte en neutral raps, men oliven kan også bruges)
  • 4 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 900-1000 g hvedemel
  • 2 æg
  • 200 g revne gulerødder
  • 100 g solsikkekerner
Find en god stor skål frem og opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie, salt, sukker og rør til sidst melet i. En køkkenmaskine eller håndmixer med dejkroge er rigtig god til denne opskrift. Ælt dejen meget grundigt, gerne 10 minutter (jeg ser gerne tv mens håndmikseren lige kører, så går tiden stærkt ) og sæt den til hævning i ca 30 min.
Imens dejen hæver tændes ovnen på 225 grader, gulerødderne rives og solsikkekernerne måles af.
slå dejen let og forsigtigt ned (jeg tjattede/prikkede lidt til det med dejkrogene til det var faldet godt ned) og ælt nu æg, gulerødder og solsikkekernerne i dejen. det skal ikke æltes længe, men kun til de nye ingredienser er blandet godt i dejen ( ca 2 minutter med håndmikseren). 
Dejen hæver en del så bag kun 6 boller på hver plade. Fordel med en ske bollerne på en bageplade med papir og bag midt i ovnen i 12-18 minutter ( prik eventuelt med en kødnål/strikkepind) hvis du er i tvivl om de er færdige. Lad dem køle af på en rist.
De kan sagtens fryses, husk at pakke dem i poser og fryse dem mens de stadig er lune – så holder de bedst dem svampede konsistens. 
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!