Super-sund Lasagne

En god genganger hos os er oftest en ret der kan strækkes over flere dage – både af hensyn til tid og økonomien på SU. Derfor kan man nu godt leve sundt og vitaminrigt,derfor spiser vi ofte denne lasagne da den indeholder færre kalorier end den vejer dvs. under 100 kalorier på 100 g lasagne. At man så oftest spiser et ekstra stykke når nu den smager så godt – se det jo en helt anden sag. Alt i denne opskrift er vejet præcist af, for at regne kalorietallet ud.

Opskriften går i al sin helhed ud på at tømme køleskabet/bryggerset for alt grønt du gerne vil have brugt og kaste det i en gryde. Retten er simpel, men kan alligevel tage lidt tid nu hvor der er så meget grønt der skal renses og hakkes – især hvis du gerne vil have en frisk salat ved siden af.

Til den super sunde lasagne har jeg brugt (grøntsager og alt andet kaloriefattigt kan tages på slump, hvis ønsket):

 • 30 g rapsolie
 • 300 g skrællede gulerødder i skiver
 • 200 g. rød peberfrugt i tern (ca. 1,5-2 stk)
 • 520 g tomater i både (giver væsken til sovsen så der kan sagtens tilføjes flere)
 • 154 g dåsemajs
 • 20 g finthakket hvidløg (ca 3 fed)
 • 130 g finthakket løg (ca 2 små løg)
 • 450 g oksekød 9-12%
 • 3,5 dl vand
 • 1 Tomat Passata (se billede længere nede)
 • salt, peber, paprika, chili, oregano (hvad fantasien rækker til)
 • 12 fuldkornslasagneplader
 • 500 Let Mornaysauce fra Karoline
 • 40 g almindelig rasp

Varm olien op i en halvstor gryde. Lad løg og hvidløg blive blanke i olien og tilsæt derefter de resterende grøntsager pånær tomaterne. Lad grøntsagerne svitse under omrøring i 2-5 minutter og tilsæt derefter kødet. Når kødet er brunet, tilsættes tomater og vand og retten simrer under låget til tomaterne er godt udsmattede (ca 10-15 minutter)

Når tomaterne er udsmattede og væsken løbet ud, kan tomat passata’en tilsættes. Den kan kun købes i butikkerne Føtex, Bilka, Netto – men den er særligt god da den er særligt kaloriefattig og ikke smager af pap af den grund. Den ser således ud:

Retten smages til og det hele lægges sammen i en bradepande. Drys raspen henover til slut og giv den 35-45 minutter midt i en forvarmet ovn på 200 grader.

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

 1. Vil blot høre om de 100 kcal på 100 g er af det færdige resultat efter tilberedning, eller om det er alli råvarene inden tilberedning? 🙂

Fantastisk med en kommentar!