kokosmuffins

Det meste af eftermiddagen er i dag gået i køkkenet – og egentlig ved et tilfælde har kokos haft en hovedrolle. Udover de lækre, afhængighedsdannende gulerodsbrud stod den også på svampede kokosmuffins og kinakylling – en favorit fra svigermor.
Siden det er 3.hold fødselsdagsgæster på 3. weekend, bestemte jeg mig for det skulle være lidt simpelt. Derfor faldt valget på nogle muffins, der smager de fleste og samtidig holder sig svampede og derfor snildt kan bages i god tid.
Til en portion på ca 14-15 stk har jeg brugt:
 • 2 æg
 • 175 sukker 
 • 2 tsk vanillesukker
 • 125 g smør
 • 45 g mel 
 • 140 g kokosmel 
 • 50 g nødder (jeg foretrækker hassel)
 • 100 g mørk chokolade
 • 2 tsk bagepulver
Forvarm ovnen til 200 grader. Hak chokolade og nødder. Smelt smørret og lad det svale imens du pisker æg og sukker godt sammen. Sigt vanillesukker i æggemassen og vend det forsigtigt sammen. kokosmel, mel og smør vendes nu skiftevis i dejen og til sidst tilsættes nødder og chokolade.
Dejen fordeles i papirsformene (de kan med fordel bages i dobbelt papir, så flyder de ikke ud). De bages midt i ovnen i ca 15 minutter, lad dem køle af på en rist. 
Det er meningen at disse muffins skal være lidt små og kompakte – så holder de bedst den svampede konsistens. Hvis ikke du ønsker at de skal falde sammen – undlad da at åbne ovnen før de er godt bagte (husk med bagetider – de er relative, du kender din egen ovn bedst).
De er vældigt fryseegnede forresten.
Kinakylling med kokos
Til aften skulle maden være lidt nem efter al den bagning. Så valget faldt på nogle ferske kyllingerunderlår – købmandens bedste fredagstilbud. Opskriften er en af kærestens favoritter – nemlig en klassiker fra svigermor.
Al Kylling kan bruges (så længe der er skind på) og ovntiden er selvfølgelig bestemt efter hvilket stykke kød man vælger. Til retten brugte jeg
 • kylling (efter behov)
 • Soyasauce (ca 2 dl i alt)
 • karry/salt
 • kokosmel (efter smag)
 • ris (efter behov)
 • Peanuts, rosiner og bananer (efter smag)
 • mangochutney (efter smag)
Kyllingen gnides med soyasauce, salt og karry – og tilberedes i ovnen efter anvisning. Risene koges og det hele serveres som en taffel, gerne med mulighed for ekstra soya til risene. En lækker, nem ret.
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

 1. Jeg er SÅ vild med de her kokosmuffins!
  Mmh de er blevet lavet et utal af gange og får sjælent lov at stå længe

  • Hej Line, altså jeg bliver helt glad i låget over sådan en kommentar! hvor er jeg glad for de er en succes i jeres hjem, og tak fordi du melder det tilbage!

Fantastisk med en kommentar!