DIY grundtrin til halsringen

Jeg anede intet om hækling og utrolig lidt om at strikke indtil for et par måneder siden – så kast dig bare ud i det! En god grundbog at købe/låne på biblioteket til hækling er Sys Fredens “Hækleskole” eller politikkens hæklebog.
Billederne her er kun et illustreret eksempel og altså ikke selve halsringen.

Kædemasker(km) – at slå op til start
Til en start er det eneste du behøver en nøgle garn og en hæklenål i rette størrelse – det står på garn-banderolen, hvilken pind/nålestørrelse der passer til.

Lav en løkke og før hæklenålen igennem. Herefter startes med kædemasker – husk at lave dem godt løse i det. Kædemaskerne (forkortes km) laves ved at slå garnet om nålen og trække den igennem løkken – fortsæt således indtil du har det ønskede antal masker.

Til halsringen slog jeg kædemasker op indtil de, når de samledes i en cirkel og hang om min hals – gik til et øverste af mit knæ. De eksakte mål er ikke altafgørende, men husk på at du hækler ud fra denne cirkel, så pas på ikke at lave den for lang. Min længde passer med 3 snoninger om halsen.

Når du har det ønskede antal kædemasker samles de i en ring ved at du stikker nålen gennem første maske, slår om og trækker igennem begge masker på nålen.Fastmasker(fm)
Når du begynder på første række, start med 1 luftmaske (det samme som kædemaskerne) og begynd i anden lænke fra nålen.
Før nålen gennem lænken, slå garnet om og træk igennem. slå om igen og træk igennem de to løkker.

Sådan fortsættes runden ud. Runden lukkes med en kædemaske i startmasken, og en ny runde påbegyndes. Fortsætter du med fastmasker skal hver runde startes med en luftmaske.

Stangmasker(stgm)
Jeg hæklede hele halsringen i stangmasker – da der er meget uld i mit garn, gjorde det nemlig ikke noget at det blev lidt luftigt. jeg startede og sluttede dog med en enkelt runde fastmasker – de har efter min mening de pæneste afslutninger.

hver runde startes med 3 luftmasker, dvs. du begynder i fjerde lænke fra nålen. slå garnet om nålen, før den igennem lænken og slå om igen.

Træk nålen tilbage, slå om og træk igennem de 2 første løkker på nålen. slå om igen og træk igennem de sidste 2.
Nu kan du faktisk alle trin for at lave en nem halsring, i den tykkelse, længde, farve og udtryk du har lyst til – min blev som sagt i stangmasker – og giver følgende mønster

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!