Lækre, luftige fastelavsboller

I aftes var der jo Melodi Grand Prix – og det skulle der da hygges med. Så mig i køkkenet og smække noget kagecreme sammen der kunne nå at køle ned på altanen. Dejen og hævetiderne blev lidt improviseret efter hvad der lige stod i køleskabet og hvor meget tid jeg syntes vi havde – men nøj de blev gode! De blev simpelthen også kæmpe store, men det gør jo bestemt ikke noget 😉
Til 8 store fastelavnsboller brugte jeg:

  • 1 portion kagecreme
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 75 g smør
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ca. 500-600 g mel (dejen skal ikke være alt for tør) 
  • Glasur af flourmelis, kakao og vand
Smelt smørret og tilsæt mælken så det er lillefingervarmt (mikroovn kan fint bruges) Hæld blandingen ved gærret og tilsæt resten af ingredienserne. Dejen æltes godt igennem – gerne med håndmikser – til den virker elastisk. Stil den lunt og tildækket til hævning i 45 minutter.
Efter hævningen hældes dejen ud på bordet og deles i 8. Hvert stykke rulles ud til en firkant (kommer sig ikke så nøje) på ca 15×15 (ikke for tyndt) og ca 1-1,5 spsk creme lægges på. dejen samles som en lille sæk, der masses godt sammen så cremen er lukket inde. Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade og lad dem efterhæve ca. 30 minutter.
Bollerne bages midt i en forvarmet ovn på 220 grader, uden pensling, i 12-14 minutter. Når bollerne er kølet af kan de pyntes med glasur efter smag 🙂
 De skal bages igen – snart!
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!