Grovpizza: 3 cheese pizza

I dag skulle aftensmaden være lidt ufornuftig og delikat – så valget faldt på at improvisere en grovpizza med cremet topping og en sprød, bitter rucola.

Pizzadejen blev sprød og smagfuld, det blev dog en temmelig stor portion på ca to bradepander tyndt udrullet dej.
Til dejen brugte jeg ca:

  • 2 pk gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 1 dl olivenolie
  • 6 tsk groft salt
  • 3 dl grahamsmel
  • 2 dl knækkede hvedekerner
  • ca 10 dl durummel (er taget på gefühl)

Gær opløses i det lunkne vand og grahamsmel og olie tilsættes inden saltet. derefter tilsættes resten, dejen æltes elastisk med håndmikseren. Pas på dejen ikke bliver for mættet – den skal helst være lidt klistret når den sættes på at hæve.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter, herefter slås den ned og er nu klar til at rulle ud og bage.
Vores fyld blev i dag, alle målene er jo efter smag og behag:
  • 250 ml tomatsauce
  • 250 g revet mozzarella
  • 2 små bøfmozzarella i skiver
  • 1 stort rødløg i ringe
  • 1 kyllingefilet, kogt og skåret i skiver
  • oregano
  • 100 g rucola
  • Frisk, groftrevet parmesan
  • cherrytomater 
  • groft salt
Når nu man desværre ikke har en bagesten (Ih, der er langt tid til jul igen) så kan man i stedet lade bagepladerne blive varme i ovnen mens den forvarmer til 220 grader. Så trækkes den fyldte pizza forsigtigt over på den varme plade med bagepapir og vupti – så er muligheden for en sprød pizza pludselig langt større! 
Pizzaen bages 15-20 minutter alt efter smag og behag og får en fantastisk krumme! Vi fik vores pizza lige fra ovnen med frisk rucola, friskrevet parmesan og groftsalt drysset over – godt der er til i morgen også 🙂
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Fantastisk med en kommentar!