lækre fiskedeller med persille

Da min sidste praktik nu officielt er skudt i gang har det også betydet madpakkeræs da vuggestuen ingen madordning har. Jeg må tilstå at mine madpakker tidligere har været det kedeligste man kan forestille sig – skiftevis mellem et hårdkogt æg eller en dåse makrel og dertilhørende rugbrød.
MEN, nu skal det være slut med at pakke en skuffelse op hver dag – de næste 6 måneder skal min madpakke være lækker og spændende at åbne.
Derfor faldt jeg lige over hakket torskefars på tilbud, og så kunne fiskedeller gøre sig godt til det lækre
rugbrød jeg bagte tidligere på ugen.

Til fiskedellerne brugte jeg:

  • 500 g finthakket torskefars
  • 1/5 grofthakket løg
  • 1 dl havregryn
  • ca 150 g revet gulerod
  • 1 bdt grofthakket kruspersille
  • rundthåndet kværn med salt og peber
  • smagsneutral olie til stegning
Havregrynene er som erstatning  for hvedemelet til at samle farsen med, jeg undlod æg men det kan sagtens tilføjes ligesom en masse andet grønt vil gøre sig godt i sådan nogle små delikatesser. Farsen er rimelig våd, men pyt med det.
Når alle ingredienserne er rørt i farsen bør den hvile i køleskabet mindst 30 minutter inden tilberedning. Dellerne formes og gennemsteges på en middelvarm pande, alternativt kan de tilberedes i ovnen. De smager fantastisk med et godt stykke rugbrød og lidt gnavegrønt. Som tilbehør kan man også lave en remouladesauce af remoulade rørt med creme fraiche. 
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!