verdens bedste knækbrød

I dag kom jeg uden for døren og fik ordnet et par pligter – det har dog næsten været direkte tilbage på sofaen og en erkendelse af at onsdag bliver tidligste tilbagevenden til job. Med en tilbagevendende appetit fik jeg nu alligevel samlet kræfter til de 5 minutters arbejde disse knækbrød laver – en skøn snack der også skal pynte i madpakken når jeg kommer dertil.
Denne gang brugte jeg den helt almindelige opskrift – jeg vil dog ikke tøve med at tilføje et revet æble og 1 tsk kanel næste gang, måske holde lidt igen med vandet, til den søde sult på de lange dage.
Til næsten 2 bageplader bruges der;

 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl græskarkerner
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl havregryn
 • 1 tsk fint salt
 • 3 1/2 dl hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 dl smagsneutral olie (jeg bruger raps)
 • 2 dl lunken vand
 • Drys: fx lidt ekstra frø eller 1 tsk groft salt
Tænd ovnen på 200 grader og lad den forvarme. Rør alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt til sidst olie og vand inden der røres grundigt til dejen er ensartet. Dejen vil være meget våd men pga. det høje olieindhold vil den ikke klistre til bagepapiret.
Fugt bordpladen med en våd karklud og læg en stykke bagepapir på (vandet forhindrer papiret i at glide rundt). Læg halvdelen af dejen på papiret og læg endnu et papir ovenpå – nu kan knækbrøddet rulles ud i den ønskede tykkelse: det kan rulles papirstyndt til en hurtig eller det kan bliver tykke humpler der er perfekte til en skive god ost .. uhm..
Fjern det øverste stykke papir og træk dejen ved papiret over på en bageplade. Inddel dejen i de stykker du ønsker – et pizzahjul er det bedste – og drys eventuelt med ekstra gerne og/eller lidt groft salt.
Knækbrøddet bages 15-20 minutter i den varme ovn – til kanten er blevet gylden. lad dem køle helt ned på en bagerist inden de smides i en kagedåse 🙂
Jeg har endnu ikke prøvet at disse knækbrød ikke er knasende sprøde – opskriften er simpelthen fejlsikret. De mange kerner kombineret med saltet giver en rund og krydret smag. De fungerer fantastisk godt som en hurtig og let snack i madpakken eller til en lækkersulten aften og er nu altså verdens bedste knækbrød 🙂
I fredags lå jeg i min feber med en smule dårlig samvittighed. jeg havde nemlig glædet mig til en ekstra lang gåtur og gavmildhed med godbidder for en dag – da Manfred kunne fejre sin 3. fødselsdag og dermed 2. år hos os. Det lyder måske lidt tåbeligt, men når man ikke har børn – ja så bliver kæledyrene hurtigt børn, og med Manfreds helbredshelvede bliver jeg bare ekstra glad når vi nu (7-9-13) er kommet på den anden side og bare kan nyde livet som hundejer
Men feberramt måtte en del af planerne skrottes og erstattes af andre. Kæresten havde fundet en fin ko – Manfred knuselsker sine bamser. Og med sofahygge under dynen og lidt ekstra i maven tror jeg nu pelsbarnet var lykkelig 🙂
Nu er opgaven at blive frisk til at forkæle kæresten lidt i morgen i den lille anledning af Valentinsdag …én af hans livretter: gryderet med mørbrad og dessert skal der selvfølgelig til .. uf, slet ikke dårligt 🙂
Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

 1. Hej Sofie, det lyder rigtig lækkert – det skal bestemt prøves 🙂 Havde også spekuleret i erstatninger med spelt og lignende for at mindske hvedemelet en smule 🙂

Fantastisk med en kommentar!