Da der skulle laves madplan faldt jeg på Superbest’ hjemmeside over denne opskrift – og siden jeg altid har stort set alle ingredienserne stående, var den oplagt at lave når et par lange dage venter forude. Jeg har lavet et par ændringer – bl.a. tilført gulerødder for at få lidt mere grønt i, og så elsker jeg altså gulerødder i sådan en gryderet. Som altid når jeg laver den slags, blev det en stor portion der snildt kan række til 6 mennesker – men det er nu altså lækkert at kunne hive en frysepose gryderet op på en kold øv-dag, hvor sofaen trækker.
Til min store franske gryde brugte jeg:
- 500 g skært oksekød
- 7 finthakkede skalotteløg (kan erstattes med 1 stort almindeligt løg)
- 1 grofthakket, rød peberfrugt
- 500 g hele champignon (kan erstattes af dem på glas)
- 200 g gulerødder i fine skiver
- 150 g bacon i tern
- 1,3 ltr vand
- 1 terning oksebouillon
- 3/4 tsk timian
- 1/4 l madfløde
- Maizenastivelse til jævning
- madkulør
- salt og peber
Egentlig må jeg tilstå, som barn fra landet, at gryderetter med svinekød tiltaler mig mere men denne gryderet er faktisk rigtig fin og næste gang en okseklump ligger og kalder i fryseren vil jeg bestemt overveje denne opskrift igen – Uhm! :)Obs: i den orinale opskrift skulle der tilsættes oksefon med rødvin – det undlod jeg. Det kan du sagtens tilføre retten eller der kan tilsættes oksefon sammen med en god sjat rødvin.