Sød og krydret risret

Nu kan påsken endelig ses på madplanen – der er igen fyldt skabe op til en uge med nye og spændende opskrifter. Selv madpakken der var på nippet til at blive kedelig, har fået et spark så den bliver spændende at have med igen på tirsdag.

I går fik jeg da også testet en ny ret i køkkenet (og konstateret at forholdet til min wok ikke længere er had/kærlighed, men nu primært det første).

Jeg var lidt skeptisk overfor retten da varme rosiner og oksekød ikke ligefrem bringer mundvandet frem – men altså hvor det smagte godt. Rosiner gav retten en naturlig sødme der virkelig gik godt i spænd med grøntsagerne. Det salte og det søde sætter gang i mange smagsindtryk og både kæresten og jeg er ret begejstrede for denne simple ret – lækker og nem 🙂

Til aftenens risret brugte jeg:

 • 450 g hakket oksekød
 • 1 spsk olivenolie
 • 100 g gulerødder i strimler
 • Frisk chili efter smag (jeg brugte 1/2 rød)
 • 1 finthakket løg
 • 1 fed hvidløg i skiver
 • 1 grøn peberfrugt i tern
 • 2 spsk rosiner
 • 1 laurbærblad
 • 2 dl grøntsagsbouillon 
 • 150 g kogte ris
 • salt/peber
 • 1/2 bdt hakket persille
Brun kødet i en wok. Tilsæt alle grøntsagerne og steg dem med kødet under omrøring i 5 minutter. Krydr retten, tilsæt bouillon, rosiner og laurbærblad og lad retten simre til væden er kogt ind. Jeg er ikke selv super begejstret for smagen af laurbær så mit blad kogte kun med 5 minutter inden jeg tog det op igen. Er du i tvivl om grøntsagerne når at bliver møre, så smid et låg over og giv det 5-10 ekstra. Efter ca 10 minutter er væden kogt ind og de kogte ris vendes i retten. Smag retten til og server den med den friskhakkede persille – skøn mad på ingen tid 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Tags

1 kommentar

Fantastisk med en kommentar!