Pikant skinketærte med champignon og purløg

Helbredet har drillet lidt efter weekenden, mon ikke der har været tale om en smule stress når jeg nu på en god uge har konfirmeret 2 yngre søskende og overstået den foreløbige vurdering i min praktik. Alle begivenhederne har været gode, og hyggelige – men jeg glæder mig ustyrligt til at sove længe lørdag morgen.

Nu har jeg da også haft et par køkkenprojekter jeg har haft svært ved at lade ligge, men når nu lige ideen og lysten er der – se så forsvinder eftermiddagen hurtigt 😉

Til tærten brugte jeg:

  • 1 pk. færdig tærtedej (alt er tilladt når man er småsyg ikke?)
  • 400 g friske champignon i skiver
  • 1 bdt. groftklippet purløg
  • 250 g skinke i strimler
  • 200 g pikantost
  • 1 finthakket løg
  • olie til stegning

Tænd ovnen på 200 grader.Steg løg glasklare på panden og tilsæt derefter champignons – steg dem til væden er fordampet. Imens smides dejes i en form, prikkes efter med en gaffel og forbages 10 minutter midt i ovnen. 
Skinkestrimlerne svitses med et par minutter inden hele pandeblandingen blandes godt sammen med ost og purløg. 
Blandingen fordeles i tærten og den bages nu midt i ovnen 30-40 minutter. Læg evt. et stykke bagepapir over, hvis den har fået farve nok.
Tærten var anderledes end vi plejer og egentlig meget smagfuld. Jeg vil næste gang tilsætte noget æggemasse eller hytteost for at opnå en mildere smag .. men at tilsætte pikantost til en tærte – det er bestemt ikke sidste gang 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Tags

Fantastisk med en kommentar!