Sød og sommerlig æbleblomstsirup

.. med en god vanille, se så bliver det ikke meget bedre i min verden. Jeg fik nemlig lyst til at eksperimentere lidt med æbleblomstsaften og gøre den til et indslag der kan bruges i dessert og kager.

Opskriften er temmelig simpel, vær dog meget opmærksom gryden under hele processen – siruppens tykkelse camufleres af varmen.
Til mit lille sirupsglas brugte jeg:

I en kasserolle bringes saften i kog, sammen med kornene og den tomme stang vanille. Lad saften simre uden låg, ved svag varme for således at fordampe væden og koge lagen ind til et tykt koncentrat. Jeg kogte min lage i ca 40 minutter og det kunne egentlig godt nøjes med 30 tror jeg – så vær opmærksom.
Lav sirupstests ofte, når du fornemmer det er ved at være tid: Tag en  lille klat på en tallerken og smid den i fryseren – når den er kold efter et par minutter får du en fornemmelse for konsistensen – regn dog altid med det vil blive tykkere.
Bliver lagen for tyk kan der sagtens tilsættes mere saft, og smagen kan yderligere justeres med sukker. Jeg valgte dog ikke at tilsætte mere sukker, da det kan skjule den blomstrede smag. 
Siruppen får en sødme, en mildhed fra vanille og stadig en anelse syrlighed der gør den mindre kvalm end så mange andre sirupper. Den smager fantastisk til en stak amerikanske pandekager, til et stykke is eller måske i en opskrift på en kage eller et rugbrød – fantasien sætter grænsen, jeg er ikke helt færdig med denne spiselige sommer 🙂
Hæklenålen er brandvarm for tiden, jeg nærmest kaster om mig med ugler – jeg er lige blevet grebet af det. Pt har jeg en 3. på nålen der skal samles med de forrige to, og så vil de blive mulige at købe for en skilling. Jeg har dog allerede haft overvældende meget respons på uglerne, og jeg vil da ikke lægge skjul på at det gør mig utrolig stolt. Tænk sig, jeg lærte at hækle ud fra et par youtube-videoer en aften jeg kedede mig og nu er min næste opskrift en drage .. 
Jeg glæder mig til at vise de små dyr frem, og også vise de andre projekter frem jeg har haft gang i 🙂 Nu gælder en uge med bebudet sommervejr – så skal garnnøglerne og Manfreds jordspyd luftes på græsplænen om eftermiddagen forhåbentlig 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!