Dulce le Leche

…eller bare karamel – det kan jeg nemlig bedre udtale uden at brække 5 knogler i ansigtet. Til gengæld kan denne fantastiske, tyktflydende karamel smøre de flestes ganer – og hjerter.
Jeg har af flere veje set dette og da også været nysgerrig, men tilgængeligheden af kondenseret mælk og 3 timers ledighed har været i underskud, men nu skulle det altså være.

Smagen kan være svær at beskrive, men på min tunge smager det lidt som en tyktflydende udgave af de klassiske skolekarameller.
Dulce le Leche er delikat sammen med en god vanilleis, en banan (som blev kærestens favorit) eller sammen med en stak amerikanske pandekager som vi nød i weekenden 🙂

Opskriften er uhyrlig simpel:

  • 1 ds kondenseret mælk (Tip: det er på tilbud i Rema til 12 kr. i denne uge)
  • 1 stor gryde med rigelige mængder vand
Dåsen pilles fri af papir og skrubbes gerne for at fjerne det værste lim – dette for at undgå det vil sætte sig på siderne af gryden. Når vandet koger lægges dåsen i gryden og den koges nu i 3 timer.
Det er vigtigt at dåsen hele tiden er dækket af vandet – så hold løbende øje og fyld op når der er fordampet for meget. Efter de 3 timer slukkes blusset og dåsen “hviler” i vandet en halv times tid.
Fisk dåsen op og åbn forsigtig låget, hæld karamellen i en skål hvor den kan piskes lind inden den er klar til at komme på glas.
Som det ses på billedet, var det hurtigt et hit hos gemalen der havde set sit snit til at “prøvesmage” det godt og grundigt 😉
Det kan holde sig ca. 14 dage i køleskabet, i en skoldet glas, men det overlever næppe den søde tand så længe 😉
Prøv det, det er sublim forkælelse – og minimal anstrengelse 🙂
Nu hvor sommeren for alvor har meldt sin ankomst, består mine eftermiddage (ud over det sædvanlige) primært i at nyde altanen med hæklenålen eller en fagbog. Har en kommende opgave der skal skabes, og selvom jeg har fastlagt mig på et emne – tager der mig altid en del tankevirksomhed at få formuleret mit “problem” så præcist som muligt … 
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!