Helstegt kylling med sommerlig marinade

Maden har været præget af underskud i denne uge – altså på energikontoen. Med kærestens sidste eksamen fulgte selvfølgelig hans forberedelser og bytur bagefter for at skyde hans sommerferie i gang. For mit vedkommende har min to-do-liste på arbejdet været utrolig lang når min afslutning har nærmet sig. Min afskedsbålfest endte da også med skybrud (tsk tsk), men egentlig var de de voksne der var mest påvirkede – børnene fik en anderledes naturoplevelse og vi gik på snegleopdagelse til deres store fornøjelse – så selvom jeg ikke fik holdt det arrangement jeg ville, blev oplevelsen god for børnene 🙂

Nå, tilbage til maden.. I forrige uge fandt jeg nemlig en flot, bornholmsk kylling på tilbud. Efter et lille kig i køleskabets gemmer fik jeg kreeret denne marinade der bare smager skønt. Citrussaften gør noget særligt ved en kylling; kødet mærkes mere mørt og saftigt og skindets fedt reagerer på det syrlige og bliver sprødt på en særlig måde.
Til denne sommerlige kylling brugte jeg:
  • En god kylling på 1,8 kg
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 ubehandlet citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • groft salt/friskkværnet peber
Forvarm ovnen til 190 grader og rens kyllingen godt efter. Bland olien med saften af 1/2 citron, tilsæt det pressede fed hvidløg og peber. Rosmarinbladende tages af kvisten og hakkes groft inden det også blandes i. Gnid indersiden af kyllingen med groft salt og peber inden den ubrugte halvdel af citronen skæres i skiver, og fyldes i kyllingen. Marinaden gnides grundigt på kyllingen og der gnides efter med groft salt. 
Steg kyllingen i den nederste halvdel af ovnen i 1,5-2 timer alt efter størrelse – brug stegetermometeret hvis du er i tvivl. Undervejs kan væsken omkring kyllingen hældes over skindet et par gange.
Lad kyllingen trække 5-8 minutter på køkkenbordet, så synes jeg i hvert fald den er en anelse lettere at skære ud. Vi fik kyllingen sammen med en almindelig salat og et par smørstegte, nye kartofler – utrolig lækker mad med et minimum af anstrengelse 🙂
Nu blev det jo weekend, og sørme om jeg ikke fik kickstartet den med en ny cykel – uh! efter et par uger hvor jeg har måttet gå alle steder hen, synes jeg det var blevet temmelig surt at være cykeltyvsoffer – så med cykelnørden (gemalen) under armen drog jeg ned og fik bestilt mig en fin, ny cykel. Uh det bliver fedt at hente den 🙂 Nu skal der kigges lidt madplan og planter .. men mest af alt bare slappes af 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!