Sprøde, krydrede kartofler

Jeg fandt disse små herligheder hos NYBH og var altså lidt hooked. Majsmel har dog ikke været en fast del af mit lager, men da jeg for nylig fik slæbt en pose hjem fra Urtekram stod de altså øverst på listen. Samtidig skulle vi have nem mad der kunne strækkes et par dage, så til en god salat og nogle krydrede frikadeller blev det til et utrolig delikat måltid.

Opskriften kan varieres og krydres efter lyst – jeg vil dog på det kraftigste opfordre til at denne udgave prøves, de smager fabelagtigt. Desuden er de, som de fleste kartofelretter, forholdsvis simple at passe indtil serveringen 🙂
Jeg fulgte den originale opskrift:

 • 500 g kartofler
 • 4 spsk majsmel
 • 2 tsk hvidløgspulver
 • 1 tsk paprika
 • groft salt og friskkværnet peber
 • rapsolie
I en lille bradepande hældes olie i, så det dækker bunden godt. Oven tændes på 175 grader og bradepanden stilles ind. Skræl kartoflerne, del dem i halve og dup dem grundigt tørre. I en stor frysepose blandes mel og krydderier, kartoflerne hældes ved og det hele vendes grundigt sammen så melet fordeles over alle kartoflerne.
Tag bardepanden ud og placér kartoflerne med den plane overflade nedad i olien med en gaffel, pas på olien er varm.
Stil kartoflerne tilbage i oven i 45 minutter – vend kartoflerne når de er halvejs. Slut evt. af med at grille kartoflerne for at give dem det sidste sprøde knas. 
Kartoflerne fiskes op af olien og er nu klar til servering – pas på, de smager himmelsk!
Olien kan med en tragt kasseres i en tom mælkekarton, så er det nemt at komme af med – og afløbet lukker ikke til 🙂
I denne varme er den kulinariske oplevelse på et minimum. Tanken om en grill på plænen og hjemmelavet kartoffelsalat har dog været drøftet – en idé Manfred sikkert ville synes var fantastisk, i skyggen altså 🙂
Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

 1. Hejsa,
  Vil vildt gerne prøve de kartofler, men ligger desværre ikke inde med majsmel. Tror du, det er muligt at anvende maizena i stedet? 🙂

  • Hej Lisa, jeg kan også varmt anbefale dem. Majsmel kan købes i supermarkeder ellers kan grov rismel måske bruges. Noget fisk paneres jo også i rugmel eller simpel rasp – måske det kan gå. Umiddelbart ville Maizena dog ikke lige være den jeg satsede på .. men prøv dig endelig frem! 🙂

Fantastisk med en kommentar!