Året der gik

new year images

Nu er det lige pludselig årets sidste dag og en smule evaluering og nostalgi må der til 🙂 2012 har på mange måder været et fantastisk år for mig, fyldt med utroligt mange gode ting.

Januar bestod af meget fritid fra studiet og forberedelser til praktikstart i februar, så der blev eksperimenteret med bl.a. surdej og selvfølgelig fastelavsboller – uh dem er der heller ikke længe til igen.

Februar startede min sidste praktik på 6 mdr. og jeg var i en vuggestue med knap 40 børn – ikke stueopdelt. Når jeg sådan skal evaluere kan bliver jeg lidt overvældet, for der skete bare SÅ meget. Jeg mødte kolleger der inspirerede og kunne bekræfte hvorfor jeg brænder for faget, jeg mødte også kolleger der fik mig til at tvivle på fagets kvalitet. Jeg oplevede hvad det betyder for en arbejdsplads, hvad det betyder for børnene og hvad det gjorde ved mig – at der var store problemer i samarbejdet mellem personalet. Jeg fik gjort mig en masse tanker og erfaringer om ledelse, og hvordan jeg synes at kunne se det fungerede og ikke fungerede. Jeg fik set nogle ting jeg ikke brød mig om, men fik også handlet på dem på en fornuftig måde og jeg fik gjort mig en masse tanker om min egen faglige etik og praksis.

Selvom stedet var dybt plaget af medarbejder-fløjkrige, mobning, lav grad af faglighed hos mange, ustabil ledelse, skrappe ledelsesværktøjer og andet ubehageligt – var jeg SÅ glad for at være der! underligt ikke? Men glæden kom fra nogle andre ting, den kom fra at jeg i alt rodet fik gjort mig en masse tanker om mine egne holdninger og værdier, og fik kædet dem godt sammen med den viden jeg har .. så jeg fik virkelig opdaget mig selv som fagperson, en oplevelse der giver selvtillid. Jeg havde også en masse ansvar, hvilket jeg trives utrolig godt med og jeg formåede at holde mig til de kolleger jeg kunne finde noget fagligt inspirerende i. Derudover kunne jeg holde kontakten med nogle af kollegerne der har vist sig at være dejlige mennesker at kende. Fantastisk udvikling!

På hjemmefronten blev der hygget meget på madfronten, og selvforkælelsen bød på bl.a. hjemmebagte rundstykker, mit første forsøg på hjemmelavet bearnaise og kærestens fornøjelse med Superbowl blev nydt med en amerikansk cheesecake.

Marts startede med en fantastisk investering, i et spejlreflekskamera – et Canon EOS1100D til nørderne og bloggens billeder blev altså en helt anden kvalitet. Samtidig fik jeg jo behov for at lære lidt om kameraets funktioner, indstillinger og jeg er endt med at holde ret meget at fotografering, sådan på hobbyniveau. Det nye år byder bl.a. på “maveskud” af  en veninde med en lille søn i maven, og når han er ude og frisk – skal han også udsættes for lidt opstillet fotografering… det glæder jeg mig utrolig meget til 🙂

Marts skød et travlt forår i gang, jeg havde henholdvis en lillebror og en lillesøster der skulle konfirmeres (lyder dejlig ungt ikke? :lol:) og i hver sin ende af jylland forsvandt weekenderne hurtigt. Derudover var der rund fødselsdag hos svigermor, og hun holdt en stor fest så hun selvfølgelig kunne blive fejret med manér. På madsiden bød også på en herlig oplevelse; madmessen Foodexpo i Herning, en stor oplevelse på mange måder.

I april fik jeg hæklet min første amigurumi: en ugle og den blev startskuddet til mange, mange, flere. Påskeferie havde jeg ikke meget af, så det bestod af let, men stadig lækker hverdagsmad – fx burger med stegte tomater og hverdagspaella.

Maj er min favoritmåned på hele året – bum. Vejret, naturen, sollyset, energien .. det hele er bare skønt! og i år var maj vært for noget af det bedste, eneste, sommerlige vejr – så sommerlige aktiviteter bød på sommerlig mad fx indbagt forårskylling (der er én af mine favoritter fra i år), æbleblomstsirup og en lækker forårskage. I det hele taget, brugte jeg meget energi på mad og hækling, men når humøret er højt er energien det jo også 🙂

Desktop1

Juni og juli betød en afslutning af praktikken, og en smule sommerferie kunne nydes inden et eksamens-halvår blev skudt i gang. sollyset/dagslyset betød også at billederne af maden langsomt blev bedre og min interesse for at tage flotte billeder steg da også rigtig meget hen over foråret – måske i takt med at jeg lærte mere om kameraet også. Maden var rendyrket sommer med fx en jordbærmazarin,kammerjunkere , kylling i peanutbutter og meget andet 🙂

Jeg havde en miniferie i Juelsminde med kæresten, vi havde lånt svigermekanikkens hus og bil mens de var ude og rejse. Traveture og kærestehygge var i top og vi kunne også fejre vores 9 årsdag i sommeren 🙂

August betød også meget fritid og ferie, og jeg fik eksperimenteret med en masse nye retter og lidt ny hækling. Jeg fik prøvet chili con carne med chokolade, kylling i kokos og karry, kartofler i majsmel og gammeldaws wienerbrød 🙂

September startede jeg i fitnesscenter og lagde ud med at træne hver dag 🙂 Efterhånden er jeg blevet meget glad for at træne på hold og er afsted 4-6 gange i ugen, en ting jeg aldrig havde regnet med men jeg er blevet utrolig glad for. Bl.a. har kæresten og jeg fået bikefit vi tager sammen til, en dejlig måde at være sammen på. Jeg lærte også min svigerinde bedre at kende ved at træne sammen, så på mange fronter har det været en god beslutning!

September startede og sluttede årets første eksamen, pædagogik. I starten var jeg lidt rådvild i forhold til at “finde på” et problem, men pludselig kom det og det kunne læses tunge bøger og skriftles ned. Eksamen gik over al forventning og jeg er stolt af produktet der blev lavet.  Maden bar præg af eksamen, dvs. en stor grad af frihed til at bestemme over dagen og planlægningen. I løbet af året fik jeg udforsket wokmad rigtig meget og bl.a. efterårswok blev jeg glad for. Jeg opdagede en lækker  banankage, umådeligt lækre æbleboller og en syndig chokoladetærte. Derudover var der i Aarhus Foodfestival, så der kunne rigtig nørdes igennem.

I oktober begyndte min næste eksamen; værksted, natur og teknik. Jeg lavede en projekt med at forarbejde kranier og det bød på at koge og rense kaninhoveder. Virkelig fedt projekt der gav en masse brugbar erfaring og jeg tror det tog point ved eksamen: den gik i hvert fald virkelig godt! herhjemme startede langsomt årets fødselsdagsbølge og alle gæsterne skulle selvfølgelig forkæles med lækre sager – skønt! det blev til lagkage med hindbær og toblerone, mormorboller, en citronmåne, sarah bernard cupcakes og meget andet godt 🙂

November var egentlig lidt travl med træning, bachelorstart, fødselsdage og en del hækling – fx en  løve og en kanin. I det hele taget lavede jeg meget af “knoklearbejdet” på bacheloren i November – der blev læst, læst, læst og skrevet løs. Lidt mad blev der også prøvet, fx stiftede jeg mit første bekendtskab med hokkaido, der viste sig at være lækkert i boller. I november klarede jeg også mange julegaver og kunne pakke dem til side.

Desktop2

 

December blev der bagt en smule julesmåkager, fx kanelsnitter og pebernødder. Jeg fik også reddet en lille due der var underernæret og syg, og selvfølgelig blev der lavet varme retter som fx mørbradgryde og lidt wok. Traditionen tro havde jeg kort før jul en stor produktion af konfekt, til at tage med på juleferie hos svigermor i år prøvede jeg et par nye fx bountys, orangemarcipan og hindbærstykker. Og det var vidst hele mit år? puh!

Det kommende år starter ret godt med at jeg kan dimittere som pædagog, men fremtiden derefter er selvsagt i det uvisse . Til sommer kan jeg fejre 10 år med kæresten og det glæder jeg mig allerede lidt til. Nogle nytårsaftener har vi holdt middag med gæster, ét år var vi i London og se det smukke fyrværkeri og i år er det bare os. Vi skal have en lækker 3 retters menu, lidt god champagne og så skal vi nyde hinandens selskab – det passer os egentlig fint i år hvor vi skal holde lidt på pengene til det nye år 🙂 Lige nu sidder jeg og hygger med Mr. Bean og vil have skrællet kartoflerne inden vi tager på en travetur i skoven med Manfred 🙂 Rigtig godt nytår derude!

 

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!