Bagenørd?

Joh det kan man godt være – faktisk, får man det bedste brød ud af at nørde lidt i det. Omvendt er køkkenhobbyen jo også et håndværk, så det er både en kropslig viden at bage såvel som en mental ting. Jeg ved ikke lige hvad bagning har gjort for at fange mig sådan, måske er det resultaterne der altid hælder lidt til den usunde side eller måske er det tilfredsstillelsen ved at hive et flot, færdigt produkt ud af den lille kasse efter asen og masen på køkkenbordet.
Jeg var ærligt en anelse skeptisk da jeg ved at skimte tvoversigten, stødte på “Den Store Bagedyst” og lad mig da lige slå fast at skepsis ikke blev mindre (!) da Peter Ingemann (hammerslagsgutten) tonede frem i laksefarvede bukser og en ubestemmelig, spraglet pastelskjorte. Efter ihærdigt arbejde lykkedes det dog at overse – sådan da.
Jeg var ret begrejstret. En godt, blandet gruppe hobbybagere var samlet for at konkurrere i at præsentere sig selv bedst gennem velsmagende produkter. Et par af deltagerne stak af fra de andre der måske heller ikke havde evnerne til at følge med. Programmet er altså ikke noget man bliver videre klog af at se, men kagerne inspirerer! Fx var der den utroligt kreative Kristian J der lavede mirakler med en sønderjysk brødtort og IT nørden man startede med at klukke lidt af, indtil han viste hvad han kunne! Møbelkonsulenten Christian bragte et smil på læben når han udførte slagplanen for hans kager – men æstetikken var i top og lagkagen med en kant af marengsstænger, revet hvid chokolade og et fint drys knuste, frysetørrede hindbær er til dato en af de smukkeste kager jeg har set 🙂
Dette er forresten ikke reklame, bare mig der er faldet over et program der lige rammer ned i hyggegenet – og hvor er det skønt med sådanne programmer at man kan udråbe sig selv som ekspert/dommer og heppekor i løbet af 1 program 😉
Opskrifterne og meget mere er at finde på programsiden. Første program var cupcakes og kager i lag, næste gang er det brød – woohoo ! Jeg glæder mig allerede til på tirsdag, dog med krydsede fingre for at stakkels Peter ikke er drejet ned i flere pastelfarver 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!