Grov, krydret kødtærte

.. af den lette, hurtige slags. De sidste 14 dage har nemlig bestået af lidt kortere arbejdsdage – til trods for jeg jo egentlig går hjemme og skriver eksamensopgave. For at indarbejde en ny vane har jeg nu i knap 2 uger stillet vækkeuret kl. 6 og startet dagen med 2 timers fitnesstræning. Egentlig er jeg morgenmenneske, og jeg nyder den nye morgenrytme – men inden man er hjemme, har skyllet tøj op og fået lidt at spise – har jeg hurtigt brugt meget at formiddagen, den tidlige start til trods.
Til gengæld er hovedet frisk på en helt anden måde, og kroppen tilpas. I dag er jeg dog ikke sikker på om jeg gik lidt for hårdt til den.
Eksamensopgaven er nu færdigpudset, 2 dage før tid, og jeg har en god mavefornemmelse. I morgen bliver den afleveret og så er det tid at kigge frem mod næste torsdags mundtlige forsvar. Hele opgaven endte med at tage en sociologisk vinkel, med fokus på samfundets vilkår for børns leg og pædagogers virkerum, altså hvor jeg synes det er spændende 🙂
Nå tilbage til maden 🙂 Jeg har en lang liste af indlæg klar og såmænd også en lang liste af ideer der skal afprøves, skønt!
Denne opskrift faldt jeg over hos familie journalen og blev lige hooked på at prøve en variant til den ellers, herhjemme, populære æggefyldstærte. Tærten var utrolig nem at lave, og kom med den, indtil videre, bedste grovtærtedej. Dejen var utrolig nem at arbejde med, og kunne både trykkes ud i formen og rulle ud uden problemer. Smagen var også rigtig god af grahamsmel, og dejen fik et sprødt knas – helt perfekt!
Til denne delikate tærte brugte jeg:

Tærtedej:

 • 120 g hvedemel
 • 90 g grahamsmel
 • 90 g smør
 • 1 dl yoghurt naturel
 • 1 tsk salt
Tærtefyld:
 • 200 g bacon i tern
 • 500 g hakket kalv/svin
 • 1 spsk olie
 • 1 hakket løg
 • 1 rød, finthakket chili uden mellemvægge og kerner  (efter smag)
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 1 dl svinebouillon
 • 2 spsk soya
 • 2 tsk oregano
 • 1 tsk salt
 • 1 knsp peber
 • 50 g revet ost
 • 1 dl cremefraiche
 • 1 æg til pensling
Tænd ovnen på 200°. Hak smørret ned i melet og brug nu dejkrogene til at røre massen ensartet – det ligner nærmest rasp. Tilsæt salt og ymer og saml dejen.Tag 2/3 af dejen og tryk, jævnt ud i formen. Prik dejen efter med en gaffel og forbag dejen 10 minutter.
Stil resten af dejen på køl imens fyldet laves. Steg bacon sprødt og stil det til side på fedtsugende papir. I en en gryde vendes chili og løg til de er glasklare. Tilsæt kødet, brun det af og tilsæt tomatpure – brænd kort og under omrøring tomaten af. Tilsæt soya, bouillon og krydderier og lad saucen simre i 5 minutter. Imens rulles resten af tærtedejen tyndt ud, på en melet bord. Hæld saucen i tærteformen. 
Bland revet ost med cremefraiche og fordel det over kødfyldet (drys evt. med lidt ekstra ost). Læg dejen over, tryk den let fast i kanten og pensl med æg. Prik et par lufthuller med en gaffel og bag nu tærten midt i ovnen 25 minutter til den er gylden og sprød.
Servér tærten med det sprøde bacon og evt. en frisk salat – det var i hvert fald et hit herhjemme.
I dag røg der sørme to hæklebøger i kurven hos adlibris, de skal assistere mig i at forsøge mig ud i barnevognskæder.
Torsdag bliver endnu bedre, den byder på et visit hos vuggestuen i praktikken. Allermest glæder jeg mig til at se mit kære kontaktbarn og de fremskridt der har været siden mit stop. Derudover stod huset overfor store udfordringer ved mit stop, så det bliver også spændende at se hvordan de har grebet dette an. 
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!