Fuldkornspasta m. enoki, portobello og romanesco

.. mad á la Foodfestival! I de boderne var der rig mulighed for at købe en masse med hjem, og egentlig koordinerede jeg overhovedet ikke indkøbene. Men med de fine svampe, og de smukke kål blev jeg hurtig inspireret til en gang pasta – hvor alle ingredienserne kommer til sin ret.

Blomkålen giver et helt nyt indtryk med den smukke, lilla farve – dog ikke noget der har indflydelse på smagen, men man spiser jo også med øjnene. Romanesco’en er utrolig lækker. Den er en slags blanding mellem blomkål og broccoli i smag og konsistens- så utrolig alsidig, og hamrende smuk i strukturen!

Enoki svampen er meget smagsneutral, og gør sig godt som frisk topping eller garniture pga. den fine struktur – jeg valgte dog at stege det med og det fortrød jeg bestemt ikke.

Alle mængder og grøntsager kan jo vælges til denne ret, sørg blot for at tilpasse tilberedningstiderne.

Til denne store ret (4 pers.) brugte jeg:

 • 1 blomkål i buketter
 • 1 romanesco i buketter
 • 150 g enoki/fløjlsfod i bundt uden rodbund
 • 300 g porto bello
 • 400 g kylling i tern
 • 1/4 madfløde
 • 500 g fuldkornsspaghetti
 • 200 g bacon i tern
 • olie til stegning
 • salt/peber
 • parmesan og persille som topping
Skyl, rens og snit alle ingredienser. I en stor gryde dampes blomkål og romanescobuketter i 3-5 minutter – mærk efter at der stadig er bid i. Lad buketterne dryppe af. Steg bacon’et sprødt og knasende i en varm wok, lad det køle af på fedtsugende papir. Ved høj varme, steges kyllingen med salt og peber til det er godt brunet af og tæt ved gennemstegt – tag det af wokken. Kog spaghettien efter anvisningen i en seperat gryde, og når færdig, hæld vandet fra og lad dem vente under låg til de skal bruges. 
Skru ned til middel varme i wokken og put portobello derned. Steg svampene til væden er næsten fordampet og tilsæt nu enoki, steg videre til væden er borte. Tilsæt kålbuketterne, kylling, salt/peber og bacon og varm retten igennem. Vend spaghetti og madfløde i og varm det imens det grundigt vendes sammen.
Servér det straks med friskrevet parmesan og masser af persille.
Retten er cremet, rund i smagen fra svampende og fuld af farve og struktur – kæresten var så begejstret over at komme hjem til dette mad efter en hård tur på ryttercyklen. Retten er som sagt simpel, men hold nu op – det smager altså bare fabelagtigt! 
Dagen i dag står på minimal aktivitet og maksimal hygge – dagen er viet til kærestesamvær og weekendmad, inden næste uge bl.a. byder på en mundtlig pædagogikeksamen. Torsdag var jeg tilbage og besøge vuggestuen fra praktikken, og selvom det blot drejer sig om 1,5 måned var jeg helt paf over forandringerne. Det er altså, ja nærmest ubeskriveligt, at forholde sig til hastigheden på et lille barns udvikling – simpelthen fascinerende 🙂
Nu må opmærksomheden tilbage til en eftermiddagsfilm på sofaen med pelsdyrende og kæresten 🙂
Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

Fantastisk med en kommentar!