Tænk sig jeg først i mandags “opdagede” alle bladende og de gul/røde farver – efteråret har sneget sig lidt ind på mig i år. Måske er det fordi man ikke rigtig nåede at føle sommeren, måske er det eksamenerne .. men tiden går lidt stærkt! September er dog en fabelagtig måned, fyldt med friske råvarer og genkomsten af en horde grøntsager og frugter – kæresten har slået sig løs i pærer, hans sunde svaghed 🙂
Aubergine er ikke en grøntsag jeg har den voldsomme erfaring med – faktisk har den altid været i kategori med squash, en grøntsag der skal tilberedes på en særlig måde for ikke at ende som en smagsløs og smattet affære.
Men det skal være slut nu, nu må der eksperimenteres lidt – jeg har bl.a. fundet en opskrift på delikate squash-fritter – og denne ret var altså utrolig vellykket!
Opskriften blev wokret med både et præg af danske grøntsager og et krydret asiatisk pift – lige nok til at gøre retten fyldig og fuld af nuancer. Samtidig er wokretter fantastiske hverdagsretter – nemme og som regel forholdsvist sunde.
Til denne wok (3-4 pers.) brugte jeg:
- 1 aubergine i tern
- 1 squash i tern
- 450 g hakket oksekød
- 1 rød peberfrugt i strimler
- 1 spsk olie
- 1 tsk sesamfrø
- 2 fed hvidløg, grofthakkede
- 1 spsk finthakket ingefær
- 1 rød chili, finthakket uden kerner/mellemvægge (efter smag)
- 1 dl bouillon
- 1 spsk soya
- 4 forårsløg i ringe
- salt/peber
- ris/nudler som tilbehør samt et drys friskhakket persille/koriander