Bombastisk Banankage

er det ikke bare en skøn ting når man har nogle modne bananer liggende, man bare  have brugt? Det er lige før jeg til sidst, med vilje, undlader at spise af dem – blot for at se mig tvunget ud i en produktion af noget med masser af banan .. og her er banankagen altså den absolutte favorit.

Jeg trængte til at prøve en ny opskrift på banankage, og faldt over en opskrift der oven i købet hævdede af være sund – det er jeg nu ikke enig i, men pyt med det – kage må gerne være fornuftig, men sund kan det jo aldrig blive 😉

Som altid justerede jeg opskriften en del – men hold nu **** den blev god!
Ej det er uden tvivl den simpleste, men lækreste banankage jeg har smagt! den var så utrolig svampet, aromatisk og delikat at jeg næsten ikke helt kan leve med den allerede er væk.

Til den bombastiske kage brugte jeg:

  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 4 modne bananer
  • 1/2 dl smagsneutral olie
  • 4 dl hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 dl minimælk
Tænd ovnen på 175°. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Mos bananerne groft og vend dem med olien i æggesnapsen. Bland de tørre ingredienser og vend dem skiftevis med mælken i dejen. 
Smør en springform eller beklæd den med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen midt i ovnen 45-50 min. eller til den består strikkepindstesten.
Vi nød kagen med en anelse vanillerørt cremefraiche og en frisk banan, men egentlig var det lidt overflødigt. Vi talte dog flygtigt om at den kunne være skøn med grofthakkede hasselnødder og chokoladespåner som topping, hvis den skulle pyntes lidt op.
Herhjemme nåede den ikke så langt, den smagte simpelthen vidunderligt og kæresten gik i rutefart mellem sofa og banankage et par dage 😉
Dagene er gået lidt hurtigt og pludselig føltes det som evigheder siden der blev blogget. En gennemført eksamen skulle lige arbejdes færdig mentalt, og der skulle gøres plads til en ny. Den næste eksamen er nu opstartet og jeg glæder mig til at fortælle en lille smule herinde og ikke mindst vise det – på trods af at nogle måske vil finde projektet frygteligt 🙂 
Derudover byder nærmeste fremtid på et barselsbesøg og en afsløring af en lille kreeret barselsgave 🙂
Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

Fantastisk med en kommentar!