Grovtærte med aubergine og squash

Uh jeg er lidt bagud med indlæg, men altså det må jo indhentes 🙂 Lige nu er hjerneaktiviteten fokuseret meget på eksamen (kors det bliver lang tid at tænke i de samme ting når bacheloren skal skrives) og på ugens aftaler. Eftermiddaggen i dag stod på venindehygge i det friske efterårsvejr – utrolig hyggeligt at sidde en hel eftermiddag med vind i ansigtet og varm kaffe i kruset.

Den kommende uge byder på så overvældende, mange dejlige ting – barselsbesøg, eksamensaktivitet, fitness og ja .. jeg glæder mig til at dele lidt af oplevelserne herinde.

For et par uger siden bestemte jeg mig for at aubergine var en grøntsag der skulle integreres mere i vores mad, og en tærte kunne være en blid start.

Jeg havde lyst til at eksperimentere lidt med de grove tærtedeje, til trods for min store begejstring for tærtedejen med yoghurt og fandt da også en dej der om muligt var mere simpel. Dejen blev fundet hos en anden blogger og var rigtig fint, grov og med bid – men må tilstå at jeg er mere begejstret for den forrige dej, er yoghurt i restordre er denne dog rigtig nem i en snæver vending 🙂

Til denne tærte brugte jeg;

Tærtedej:

 • 3 dl grahamsmel
 • 2 spsk hvedemel
 • 1 tsk groft salt
 • 1 dl olie
 • 1 dl koldt vand
Tærtefyld:
 • 200 g bacon i skiver
 • 1 squash i tynde skiver
 • 1 aubergine i tynde skiver
 • 400 g champignon
 • 1 rødløg i ringe
 • 1/2 finthakket, rød chili
 • 8 æg
 • 2 dl havregryn
 • 1/2 dl mælk
 • 1 tsk salt
 • 1 knsp. peber
 • 1/2 tsk paprika
Rør dejen sammen til en ensartet masse og stil den i køleskabet min. 30 min. Forvarm ovnen til 200° og tryk dejen ud i en smurt tærteform. Forbag tærtebunden 10 min, midt i den varme ovn og stil den til side indtil fyldet er klart.
På en varm pande steges bacon sprødt, og ligges på fedtsugende papir. Champignon steges fri af væde og sprød på panden, hvorefter det tages af og stilles til side. Løg og chili steges på panden til de er glasklare og hældes ved champignon. I en skål piskes æg, mælk, havregryn og krydderier luftigt.
Fordel løg og champignon i bunden og top af med en blandet fordeling af squash- og aubergineskiver. Hæld havregrynsblandingen over tærten og bag den midt i ovnen 35-45 minutter til den føles fast og bagt i midten.
Servér tærten med det sprøde bacon og eventuelt en frisk salat. Tærten smager utrolig skønt, og er forholdsvis mild i smagen, hvilket bestemt ikke er et minus hos mig. Samtidig er jeg temmelig begejstret for tærter i en travl hverdag – en nem måde at få kombineret en masse gode ting 🙂
Lige nu blogges der kun med et halvt øje, “Forbrydelsen” har fanget mig og fantasier om at strikke den trøje (som den første af de populære sweaters jeg kan lide) udformer sig .. puh, det må være et projekt på den der liste .. listen over umulige ideér .
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Fantastisk med en kommentar!