Uh jeg er lidt bagud med indlæg, men altså det må jo indhentes 🙂 Lige nu er hjerneaktiviteten fokuseret meget på eksamen (kors det bliver lang tid at tænke i de samme ting når bacheloren skal skrives) og på ugens aftaler. Eftermiddaggen i dag stod på venindehygge i det friske efterårsvejr – utrolig hyggeligt at sidde en hel eftermiddag med vind i ansigtet og varm kaffe i kruset.
Den kommende uge byder på så overvældende, mange dejlige ting – barselsbesøg, eksamensaktivitet, fitness og ja .. jeg glæder mig til at dele lidt af oplevelserne herinde.
For et par uger siden bestemte jeg mig for at aubergine var en grøntsag der skulle integreres mere i vores mad, og en tærte kunne være en blid start.
Jeg havde lyst til at eksperimentere lidt med de grove tærtedeje, til trods for min store begejstring for tærtedejen med yoghurt og fandt da også en dej der om muligt var mere simpel. Dejen blev fundet hos en anden blogger og var rigtig fint, grov og med bid – men må tilstå at jeg er mere begejstret for den forrige dej, er yoghurt i restordre er denne dog rigtig nem i en snæver vending 🙂
Til denne tærte brugte jeg;
Tærtedej:
- 3 dl grahamsmel
- 2 spsk hvedemel
- 1 tsk groft salt
- 1 dl olie
- 1 dl koldt vand
- 200 g bacon i skiver
- 1 squash i tynde skiver
- 1 aubergine i tynde skiver
- 400 g champignon
- 1 rødløg i ringe
- 1/2 finthakket, rød chili
- 8 æg
- 2 dl havregryn
- 1/2 dl mælk
- 1 tsk salt
- 1 knsp. peber
- 1/2 tsk paprika
Mmmhh ser dæleme lækkert ud! Tak for opskrift på tærtebund, den må jeg prøve!
God fornøjelse, lækker var den i hvert fald og med det høje indhold af grahamsmel bliver dejen dejligt sprød 🙂