Madmesse

Ja jeg måtte jo et stop forbi Ridehuset, Aarhus i går og kigge lidt. Mad havde nogle krav til udstillerne, der skulle være tale om dansk produceret mad – mange af udstillerne var desuden også økologiske og nogle biodynamiske også.

Visse udstillere var nye, andre havde jeg truffet på både foodexpo og foodfestival – vel egentlig ikke så underligt ;). Ridehuset er rummeligt, uden risiko for at blive uoverskueligt, og det tog da faktisk heller ingen tid at få set standene igennem.

Der var mange honningudstillere, men de havde deres eget særpræg.
Et enkelt biprojektvandt mit pædagogiske hjerte: i et samarbejde for at forhindre biens truede status og samtidig havde fokus på naturen i byen er der i Aarhus et projekt med “urban-beekeeping”. Tre forskellige steder har man opsat bistader i byrummet og oplært socialt udsatte i at passe og bevare dem – fabelagtigt.
Jeg smagte honningen og den må siges at være lækker – strandvejshonningen var mild og sød, mens honningen fra et stort ringvejskryds var mere fyldig – på grund af lokalområdets blomsterudvalg. Bilos var desuden ikke en problematik man behøvede at tænke i forsikrede hun mig om. Et projekt jeg vil huske 🙂

Jeg fik handlet en smule, først og fremmest talt med en masse udstillere så turen var bestemt hyggelig. Efter foodexpo og foodfestival virkede dette dog som liiidt for lille en messe – men det kan jo vokse sig større, hvis det støttes.

Indkøbene blev yderst delikate 🙂

Friskmalet svedjerugmel fra viktualia
Frisk, pink æblemost fra Tolstrup, fandt desuden at de forhandles i mange små helseforretninger – yay!
Nye, ekstrasunde, proteinrig morgenmadprodukt fra Løgismose. Forhandles kun i Netto. Kan meget vel bruges med frugt og friske bær kunne jeg forestille mig. Ved siden af en mini-honning med ingefær – god til vinterens the.
Varen jeg er mest spændt på at få i brug! også fra viktualia
En lille godte skulle der også til, denne fra woodshade havde jeg kigget på til foodfestival, men først nu fik jeg købt det.
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!