Tærter er jeg blevet glad for .. så simple, så velsmagende og tit en måde at få kombineret grøntsagskuffen med fryserens gemmer. Oftest har det været æggetærter med alverdens grønt i – men jeg er begyndt at kigge lidt på tærter med kød.
Denne var virkelig god, men stor – den kunne liiiige knap klemmes ned i tærteformen – men der var også rigeligt med mad i den.
Kødtærten blev en kombination af kærestens kreative ideer og køleskabet, og lige i det skrevne øjeblik kunne jeg da godt have drømt om at det var i dag den skulle smages igen, de sidste dage har bestået i let og hurtigt 5 minutters retter – tiden har været knap.
I går fik jeg overrasket mig selv med at prøve Zumba. Der skulle hoppes, drejes rundt, rystes ting og sager og som om jeg ikke i forvejen var forvirret og forlegen over at vifte med armene uden nogen form for mening eller sikkerhed for nærtstående – skulle vi også danse gangnam style. Den lader jeg bare stå. Pinligst var det dog at jeg ikke rigtig kunne høre instruktøren hvilket oftest resulterede i en “freestyle” fra mig – i mens andre stod så fint og koordinerede .. nå ja, jeg fik grint og svedt, så mon ikke det skal prøves igen. I aften står den på bikefit, så aftensmaden må igen være lidt let og praktisk.
til tærten brugte jeg min nye favorit-tærtedej
Nå tilbage til denne underskønne tærte (4 pers.)
Tærtedej
- 120 g hvedemel
- 90 g grahamsmel
- 90 g smør
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 tsk salt
- 1 spsk olie
- 1 løg, grofthakket
- 1 grøn chili, finthakket uden kerner og mellemvægge (efter smag)
- 3 fed hvidløg, grofthakket
- 1/2 grøn peberfrugt, finthakket
- 1 rød peberfrugt, grofthakket
- 500 g hakket oksekød
- 1 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 1 knsp peber
- 1 knsp merian
- 1 passata (kan erstattes med hakkede tomater)
- 1 æg
- 1 dl fløde
- 1 knsp salt
- 1 knsp fløde
- 100 g revet ost