Salte Mandler

I dag var skøn. Besøg af min far og den side af familien bød på bløde boller, lækker lagkage en god gåtur og masser af snak. Besøget var et forskuds-fødselsdagsvisit og der blev byttet gaver over bordet, dejligt at give en varm hilsen på den måde.

For at opveje alt det søde på bordet bestemte jeg mig for at lave en salt snack, og faldt over disse mandler hos hjerteforeningen. De var uhyre nemme at lave og delikate – meen måske jeg har været for grundig med at få alt salten med, for de kunne godt tåle liidt mindre salt. Ikke desto mindre svandt skålen hurtigt og de skal laves igen.

Vidste du at en håndfuld nødder om dagen reducerer risikoen for en hjertekarsygdom med op mod 35% ?

Nå tilbage til mandlerne – der altså bare smager godt. Der kan også halveres i salt og fx tilsættes en anelse lakridspulver, hvidløgspulver eller chili efter humør og anledning.

Til 4 pers:

  • 2 dl vand
  • ½ spsk salt
  • 200 g mandler med skal
Forvarm ovnen til 150 grader. På en pande bringes vand og salt i kog, hæld mandlerne ved og kog dem under omrøring til vandet er fordampet og saltet ligger som en hinde på mandlerne. Hæld mandlerne på en beklædt bageplade og lad mandlerne tørre midt i ovnen 25-35 minutter. Mandlerne vil knitre under tørringen. Tag bagepladen ud og lad mandlerne køle ned inden de serveres eller opbevares lufttæt. Mums!
Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer

  1. […] Den er forrygende! Jeg har lavet denne portion, der sammen med en skål saltmandler, udgør nytårets snacks. Jeg har en antagelse om at de er lækre at smage på det meste af aftenen og sammen med en kold øl, et godt glas vin eller måske en tør champagne – husk at gemme den søde til kransekagen Disse er en lækker variant til mine ellers elskede saltmandler. […]

  2. […] Den er forrygende! Jeg har lavet denne portion, der sammen med en skål saltmandler, udgør nytårets snacks. Jeg har en antagelse om at de er lækre at smage på det meste af aftenen og sammen med en kold øl, et godt glas vin eller måske en tør champagne – husk at gemme den søde til kransekagen Disse er en lækker variant til mine ellers elskede saltmandler. […]

  3. Åh jeg tror jeg vil kaste mig ud i dine saltmandler i morgen, når ovnen alligevel er varm efter at have produceret bunden til min Pavlova dessert. Jeg er meget fristet. Tak for du deler 🙂

Fantastisk med en kommentar!