Fremragende Burgerboller

Igår var det “Store Bagedag” og selvom ideen er lidt kommerciel, kan bagning være en dejlig aktivitet både alene eller i fællesskab – det er forbundet med hygge i en nærmest uadskillelig grad.

Egentlig havde jeg bestemt mig for at hoppe over i år, da weekenden byder på rigeligt med søde produktioner – men menuen stod på pulled pork og så var der jo grundlag for at bage burgerboller.

Jeg har længe kigget på Meyers burgerboller (“Meyers Bageri” af Claus Meyer) da jeg har haft stor succes med tidligere opskrifter, fx mormorbrød. Sikke et held, det er uden tvivl de bedste burgerboller jeg har smagt! Bløde og saftige, og lette i strukturen ..jeg tror jeg har fundet the recipe. 


Til 6 temmelig store burgerboller brugte jeg:

 • 15 g gær
 • 2,5 dl lunkent vand
 • 450 g hvedemel
 • 7 g fint salt
 • 40 g sukker
 • 40 g blødt smør i tern
 • sesamfrø
klar til første hævning
Opløs gær i det lunkne vand. Hæld en smule mel i inden sukker og salt tilsættes. Ælt dejen grundigt – 10 minutter  med dejkroge til den er smidig, elastisk og slipper skålen. Jeg kunne ikke få min dej til at tage alt melet og havde 50-90 g mel i overskud, jeg brugte dog blot resterne til at holde hænderne tørre da bollerne skulle formes og dejen var rigtig fin.
klar til at komme i ovnen
Tilsæt smørternene og ælt dejen yderligere 5 minutter,  snyd endelig ikke med æltningen, det betaler sig at holde ved.
Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time. Form dejen til lige store boller – jeg vejede dejen og dividerede med 6 og fik således bollerne til at være lige store (706/6= 118 g stk.). En anden løsning kan dog fint være at rulle en pølse og dele den i 6.
Hver bolle trykkes flad i en dyb tallerken med sesamfrø inden de lægges på en beklædt bageplade. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter. Efter 20 minutter lægges nu en bageplade ovenpå klædet og den trykket let ned – lad bollerne hæve endnu en time under pladen.
Forvarm ovnen til 225 grader og bag bollerne midt i ovnen 12-14 minutter til de er gyldne ovenpå. lad dem køle ned på bagerist.
Vi fik bollerne med en lille (950 g) nakkesteg, der efter 8 timer i ovnen med en kraft barbecuesauce, godt pakket i en stegepose og ved lave temperaturer, var blevet så mør at jeg knapt havde fået den ud af posen i ét stykke.
Ingen herhjemme er forelsket i coleslaw, så vi nød den lækre burger med en masse skøn salat, lidt ekstra barbecuesauce og en pift mayo på bollen.
Burgeren her var kærestens ambitiøse projekt – en udfordring at bide over!
Print Friendly, PDF & Email

41 kommentarer

 1. Tak for en rigtig god opskrift. Bagte dem igår til Pulled Pork – de smagte rigtig godt 🙂

 2. Det er de bedste burgerboller jeg nogensinde har bagt. De er ligesom rigtige burgerboller…. Bare bedre og hjemmebagte.

 3. De ser rigtig gode ud dine burgerboller og sikken nogen dejlige store billeder af maden 🙂
  Jeg er heller ikke den store fan af coleslaw, men forrige gang vi fik pulled pork, lavede jeg en fedtfattig coleslaw, som blev rigtig god. Den kan anbefales at prøve.

 4. Fremragende opskrift!!!
  Den eneste ulempe er, at det nu er slut med at købe færdige burgerboller. Når man har prøvet dem her, vil man aldrig mere sætte tænderne i færdigkøbte boller… 😉

 5. de ser super gode ud. regner med at jeg skal lave dem til i morgen, der er jo rigeligt med med steg i overskud efter jule aften, så der står den på hjemmelavet burger med rester. nem og hyggelig måde at fejre 1 jule dag

 6. Som “ikke bager” kan jeg som slagter sige at det er de bedste burgeboller jeg nogensinde har smagt ,suveræne til hjemmelavet burger.

  • Hej Torben, godt du kunne lide dem! jeg har faktisk heller ikke hørt om nogen der kan kigge begejstret på en købe-burgerbolle bagefter – det er bare ikke det samme længere 😉

 7. Hej Sanne 1000 tak for en super god opskrift, de er SÅ gode at jeg ALDRIG køber burgerboller mere. Min familie troede ikke helt at man kunne lave sådan nogle gode boller selv, men godt vi fandt din opskrift.:-) Takker mange gange.:-)

 8. Er der nogen der har prøvet en grovere udgave med udgangspunkt i samme opskrift eller er det et no-go?:)

 9. De er helt fantastiske – gæsterne var så imponerede:) SÅ tak for opskriften. Vil de være egnede til at fryse?

 10. Det går fint at fryse dem – det er altid godt til en snæver vending – Har dem i ovnen nu med 1/4 ølandshvede – tilsatte en smule ekstra gær for at være sikker på at de hævede ordentligt – de er mega store og fine – glæder mig til at smage!

 11. Hej!
  Plejer aldrig at kommentere på opskrifter, men det bliver jeg nødt til at gøre idag! Dette er verdens bedste burgerboller, uden tvivl, super nemme, super god smag og fantastisk konsistens:-)
  Køber aldrig færdige boller igen;-)

 12. Hej Sanne, De ER supergode :-). Har du prøvet at bage en lidt tungere / grovere version?

 13. Jeg faldt over disse i dag efter en kort jagt på en burgerbolle-opskrift uden mælk.

  Ikke fordi vi er allergikere, men fordi der ikke var noget i køleskabet… ;o)

  Da jeg var kommet i gang, viste det sig, at vi også var low på hvedemel.

  Det endte med, at jeg lavede dobbeltportion med ca. 350 g hvedemel, ca. 150 g sigtemel, ca. 150 g fuldkornshvedemel, lidt durummel og rugmel for resten. På toppen kom der økologiske sesamfrø – ikke fordi vi er øko-purister, men fordi de lå øverst i skuffen.

  Og jeg må give resten af det kommenterende folk på denne side ret – de er fantastiske! Nu har jeg ikke prøvet dem med ren hvedemel, men jeg ser ingen grund til ikke at lave dem på “min” måde igen næste gang.

  Velbekomme!

 14. Et godt fif i stedet for coleslaw: Revet gulerod, revet hvidkål og revet æble sammen, og ingen dressing. Det smager himmelst – sprødt og frisk på samme tid… 🙂
  Med 3-4 gulerødder, 1/4 lille hvidkål og 1 æble uden skrald kommer man langt.

 15. Hej. Helt igennem fantastiske boller. Jeg har ikke købt siden jeg lavede dem her første gang. De er fantastiske uanset hvilket fyld man putter i.

  Men jeg har lige et spørgsmål:
  Kan man langtids hæve dem? Hvis ja, hvordan gør man sådan noget fint noget?

 16. Hej 🙂 er det meningen at dejen skal være meget klistret under første hævning? Eller bør jeg tilsætte mere mel? 🙂

 17. Jeg elsker de her burgerboller og sværger til opskriften! Var nede at handle med min kæreste i dag til burgere og han sagde at nu manglede vi bare burgerboller. Jeg sagde at dem kunne jeg da nemt lave selv og mindede ham om dem her jeg har lavet til ham før. Han fik helt julelys i øjnene 😀
  Da vi kom lidt sent i gang skar jeg lidt af hævetiden af her og der og de blev stadig helt perfekte! De gør bare en god burger endnu bedre.
  Jeg har før lavet dem med (flydende) margarine og det fungerer også.
  Jeg tror jeg vil prøve at lave chokoladeboller med dejen i morgen. Selvfølgelig uden sesam 😀
  Tusinde tak for denne opskrift!

Fantastisk med en kommentar!