Ovenpå en fuldfed juleferie, kan jeg hungre efter salat – efter mad der mætter uden at tynge, mad der efterlader mæthed og ikke træthed. Lige så meget som jeg elsker julens traditionelle, lækre, fede mad – elsker jeg også tiden efter hvor der er en særlig lyst til let og farverig mad.
Opskriften her er utrolig let, meget af retten passer sig selv – og er man uerfaren med asiatisk mad er den også utrolig venlig ved smagsløgene 🙂
Opskriften kan hurtigt tilpasses i mægder, jeg brugte (3.pers.)
- 400 g. kylling
- ½ limefrugt (saften)
- 1½ spsk. smagsneutral olie
- 3 spsk soyasauce
- 2 spsk sød chilisauce
- 1 spsk honning
- 2 spsk revet ingefær
- 500 g wokgrønt
- 1 spsk olie
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk sesamfrø
- Ris
Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk chilisauce, honning, lime, soya og olie sammen. I et ovnfast fad lægges kyllingen og marinaden hældes over – det svømmer lidt, men det skal nok ændre sig inde i ovnen. Stil fadet midt i ovnen i 35-40 minutter til kødet er gennemstegt, vend det 1 gang undervejs. Kog risene efter anvisningen.
I en varm wok, svitses grøntsagerne i den varme olie og kort før servering vendes soya og sesamfrø i. Hverdagsmad i en fart – og uden reel arbejdsindsats, fantastisk!
de sidste dage har båret præg af travlhed, altså på den gode måde – for jeg har bl.a. fået afleveret min bachelor, trænet hver dag (!), haft køretimer og så er der også sket lidt nyt i køkkenet selvfølgelig 🙂 I dag har jeg knoklet igennem endnu et hold bikefit, men udover en smule læsning tror jeg ikke det bliver til meget mere for i dag.