Kylling-ris-salat med valnød og granatæble

IMG_4388

Denne lækre sag nød vi forleden og jeg må sige at det er en nye favorit. Jeg tilføjede en god gang spidskommen og en anelse frisk koriander, men egentlig kan den jo krydres lige som man lyster og i den originale opskrift er der da også brugt bl.a. nelliker 🙂

IMG_4350

Opskriften er en såkaldt “slanke-opskrift” .. meeen risene er jo altså ikke det sundeste … vi nød denne rissalat med en almindelig grøn salat og på den måde blev det da til aftensmad til den sundere side.

IMG_4353

Jeg har bestemte krydderier jeg har et anstrengt forhold til, bl.a. timian og koriander .. førhen var spidskommen også på listen, men efterhånden som jeg får prøvet lidt retter af og lærer krydderiet bedre at kende er jeg blevet glad for det. Nu er mit mål at få en smule koriander i min mad så jeg kan åbne mine smagsløg lidt op for alle de lækre retter der er at finde med dette krydderi .. indisk mad er fx noget jeg er begyndt at skele til og mon ikke det skal prøves lidt 🙂

IMG_4355

Rissalaten her er dejlig nem og kan som sådan laves på rester hvis der skulle være kogte ris til overs fra dagen før. Som med alle salater/gryderetter kan alle ingredienser tages på gefühl og tilpasses de smagsløg der skal nyde det, jeg lavede en stor portion (man spiser forholdsvis meget af dette nemlig) .. jeg har da også lavet et par ændringer i indholdet, men det smagte himmelsk og vil bestemt blive en reste-ret en anden gang 🙂

IMG_4361

 • 1½ rødløg i skiver
 • 3 store fed hvidløg,
 • 1 forårsløg i ringe
 • 10 g valnødder, fintsnittet
 • 250 g kylling
 • 200 g kogte ris
 • ½ tsk stødt spidskommen
 • salt/peber
 • frisk koriander efter smag
 • 1 granatæble
 • olie til stegning

IMG_4380

Skær kyllingen i små tern og gennemsteg det på panden i mens det grønne snittes. Tag kyllingen af panden og hæld løg, hvidløg og forårsløg på panden og steg det ved middel varme. Når løgene er glasklare tilsættes spidskommen, valnødder og koriander og det steges ved middel varme til løgene er mørkebrune og karameliserede. Tilsæt kylling og ris og smag retten til med salt og peber imens det varmes igennem. Servér rissalaten med de smukke og syrlige kerner fra granatæblet og evt. en smule frisk mynte.

IMG_4384

Indlægget her er skrevet en smule hurtigt, for om blot to timer kommer min kære bedsteforældre og min gode studieveninde, og sammen med kæresten drager vi mod mit seminarie til dimission. Der skal være et par taler, lidt musik, en lille forfriskning og en lille sludder med kammeraterne om deres eksamen og fremtid. Bagefter giver mine bedsteforældre smørrebrød til os alle herhjemme og det skal nydes. Jeg glæder mig til at få mit bevis, ikke så meget til at skulle hente det på en scene foran så mange mennesker, men til at få det i hænderne og sådan få et håndfast bevis på min indsats og en afslutning på en periode i mit liv.

IMG_4391

Festen om aftenen hopper jeg over, dem jeg oftest har talt med deltager ikke af forskellige grunde .. og egentlig syntes jeg også det var et dyrt arrangement (300 kr) når nu alle gæster går minimum 1 måned i møde uden nogen indkomst overhovedet … meen jeg er også godt klar over jeg er lidt nærrig 😉

IMG_4388

 

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!