Grøntsagsbøffer med hasselnødder

 

 IMG_4229

…en vaskeægte vegetarret! – eller der er jo både mælk og æg i, men er det ikke kun veganere der slet ikke spiser dyreprodukter på den måde? Nå, men i hvert fald en ret uden kød – og faktisk hørte jeg ingen protester fra kæresten! Normalt plejer jeg at prioritere meget kød i vores mad, da protein bare mætter rigtig godt og samtidig hjælper kroppen med at restituere efter træning.

IMG_4220

Og lige apropos træning: jeg så et program på DR2 (ynglingskanal!) en aften hvor en idrætsforsker havde fundet ud af, at mælk reducerer muskelømheden efter styrketræning! De testede det også på et rugby-hold og de der havde drukket  et stort glas mælk lige efter træningen, havde markant mindre ondt end dem der drak sportsdrik! Selve nørderiet i det husker jeg ikke præcist, men jeg husker at det var ligegyldigt om det var fx skummet eller sødmælk. Nu ville jeg jo gerne kunne sige jeg har testet det … men jeg har konsekvent glemt det efter hver eneste træning .. og ærger mig også hver dag jeg må humpe mærkeligt rundt – men prøves det skal det!

 IMG_4222

Tilbage til bøfferne, der altså fik et lidt andet indhold end den oprindelig opskrift fra Alt for Damerne, jeg hverken kæresten eller jeg er begejstret for knoldselleri. Portionen blev da også meget større og jeg fik ikke vejet tingene præcist af, men med sådanne “fars”-opskrifter kommer det sig heller ikke så nøje: mærk istedet “farsen” efter i konsistens og husk at salte grundigt.

 • 3 store gulerødder
 • 2 store pastinakker
 • 2 store persillerødder
 • 2 små rødbeder
 • 2 bagekartofler
 • 1½ rødløg
 • 200 g hasselnødder
 • 2 æg
 • ½ dl mælk
 • 1 dl rasp
 • salt/peber
 • olie til stegning

IMG_4230

Skræl og riv alle grøntsagerne, på nær løg, groft. Løget skrælles og finthakket. Alle grøntsagerne, inkl. løg, hældes i en gryde kogende vand og koger 3-5 minutter inden det dryppes godt af i et dørslag og grøntsagerne køles helt af. Hak hasselnødderne groft – eller efter smag. Tilsæt salt og rør farsen lidt inden mælk, æg og rasp tilsættes og farsen krydres færdig med peber.

Tip: når du skræller rødbeder kan du bruge et par latexhandsker eller 2 fryseposer som handsker – så undgår du lyserøde fingre. Har du fået saften på fingrene kan citronsaft fjerne det 🙂

IMG_4227

På en varm pande steges bøfferne gyldne på panden, ovnen kan også tages i brug til lige at give det sidste – og holde dem varme imens de sidste steges.

IMG_4238

Bøfferne fik en fin, fin farve af de lækre rødbeder. Umiddelbart syntes jeg de var lidt trælse at stege – det tog altså tid og høj varme for at få dem sprøde, hvilket jeg syntes var et must. Umiddelbart var opskriften en genial måde at lave en lækker rösti på og det skal jeg klart prøve igen – jeg var dog lidt ærgelig over at hasselnødderne overdøvede smagen meget fra grøntsagerne – for det smager jo også godt! Så næste gang vil jeg formentlig undlade eller skrue meget ned for hasselnødderne, så alle de andre nuancer kan komme til sin ret. Når det så er sagt gav nødderne et godt bid til bøffen og vi nød dem med en frisk, blandet salat – Mums!

 

IMG_4232

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!