Lynlækker Kylling med Rød Karry

IMG_4450

… med alt det grønne man kan tænke sig! Retten her kan nydes til den sunde side – fx uden ris og udelukkende med light kokosmælk … I så fald vil opskriften indeholde utroligt få kalorier. Samtidig kan retten sætte spark i forbrændingen med den friske chili og så er den altså bare SÅ lækker.

IMG_4419

Jeg gik nu ikke heeelt ultra sund på retten .. den fik altså en enkelt dåse af den almindelige kokosmælk og der blev altså kogt en smule ris til, men mængden af grønt var da stadigt overvældende og det blev endnu en ret hvor forholdet til spidskål kunne arbejdes på 🙂

IMG_4424

Opskriften fandt jeg hos Alt for Damerne, men som sædvanligt lavede jeg den utrolig meget om – bestemt ikke ikke noget jeg fortrød, for retten smagte stadig skønt af den røde karry og de knuste limeblade .. en fabelagtig kombination der skal testes mere i fremtiden.

IMG_4426

Limebladende købte jeg i det lokale supermarked og var nemt fundet i på den asiatiske hylde, grundlæggende ligner de laurbærblade (det troede kassedamen også kort det var 😉 ), men når posen brydes kommer den herligste og skønneste limeduft … resten af bladende glæder jeg mig til at finde et godt formål til … lime må siges at have indtaget mit køkken på alle mulige måder..

IMG_4431

Tilbage til maden, der altså blev en STOR portion .. dvs. grøntsagerne fylder jo en del, især indtil de har fået et opkog, og jeg måtte have gang i en stor gryde på 6 liter (men mængden af “sovs” er jo ikke så overvældende), men jeg brugte også:

 • 600 g kyllingfilet i grove tern
 • 1 ds alm. kokosmælk
 • 1 ds light kokosmælk
 • 3½ tsk rød karrypasta
 • ½ spidskål i grove tern
 • 1 rød peberfrugt i strimler
 • 200 g gulerødder i strimler
 • 1 grøn chili, finthakket (efter smag, pas lidt på for karrypastaen er stærk i sig selv)
 • 2 broccoli i buketter
 • 4 tørrede limeblade
 • salt/peber
 • ris

IMG_4434

Ordn alle grøntsagerne og hæld kokosmælken i en stor gryde. Rør karrypastaen i kokosmælken og bring det i kog. Når mælken koger hældes kyllingen, chili og limebladende knuses i hånden og drysses ved – lad det koge 4 minutter. Tilsæt grøntsagerne og lad retten simre under omrøring i 10 minutter, der skal stadig være lidt bid og struktur i grøntsagerne.

IMG_4452

Nyd retten med en smule ris og lidt frisk koriander .. et par ristede cashews kan også gøre underværker men det glemte jeg jo helt i farten 😉

IMG_4453

I dag har jeg sådan for alvor taget hul på livet som færdiguddannet og ledig. Til det første møde i fagforeningen var der dømt “20 spørgsmål til professoren” og 2 timer senere var jeg da også blevet klogerne på meget … systemet er lidt ulogisk og stramt og der er ikke rigtig råd til/plads til man laver fejl .. så jeg skal have kreeret nogle nye vaner som jobsøgende. I morgen griber jeg knoglen og ringer til næste i ansøgningsrækken og prøver at få et besøg i stand … det er uendelig dejligt lige at få en lille pause efter bacheloren, men jeg kan godt mærke den ikke behøver vare ret længe .. egentlig må den godt slutte nu 🙂

 

IMG_4448

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

Fantastisk med en kommentar!