Sprød Marengs

IMG_4150

… serveret med en smule frugt i sukkerlage og et let drys chokolade. Frugterne her kan være en god måde at stille den søde tand for sukkerlagen til trods er kalorietallet til den lave side .. det holder dog ikke helt når de nydes med denne sukkerbund og fred være med det 😉

IMG_4089

Egentlig endte jeg med at bage denne sprøde sag da jeg lige havde nogle pasteuriserede æggehvider jeg skulle finde et formål til, men de kan sagtens laves med almindelige æg.

IMG_4097

Til sådan en fin bund brugte jeg:

  • 5 æggehvider (stuetempererede)
  • 250 g sukker
  • 5 dråber citronsaft
  • 1 tsk vanillesukker

IMG_4103

Hæld alle ingredienserne i en skål og pisk det grundigt og længe i mens ovnen forvarmes til 125 grader. Æggehviderne skal være helt stive og skålen skal uden problemer kunne vendes på hovedet – som en slags klæg gele det vil klæbe til piskeriset – se billedet. Skal bunden være særlig fin kan den tylles ud på en beklædt bradepande – jeg synes det rustikke look er ganske fint og bruger bare en grydeske.

IMG_4143

Bag marengsbunden midt i ovnen til den er sprød udenpå og en anelse klæg inden i (eller bag videre til den er helt sprød og knasende) – min fik ca. 1 time og 15 minutter ..

IMG_4144

Sådan en marengsbund kan bruges til meget – fx som pavlova med flødeskum, frisk frugt og revet chokolade ..  eller bag fx 2 eller 3 og lav en knasende lagkage med rabarberkompot eller et tårn med is og chokoladesauce .. eller den kan nydes som jeg gjorde med sukker-lagefrugt og en drys chokolade.

IMG_4152

I dag nyder jeg en dag uden travlhed.. uh tænk sig jeg har været lidt stresset over at blive ledig? Med alle papirer der skal udfyldes, jobannoncer der skal sorteres efter ansøgningsfrist, institutionsbesøg der skal forberedes, institutionsbesøg, jobansøgninger der skal skrives og selvfølgelig fælge op på nye jobopslag .. joh .. indtil videre har jeg faktisk ikke nået meget andet end at være ledig i hvert fald 🙂

IMG_4142

I går besøgte jeg 2 institutioner, og det ene besøg var bare SÅ positivt .. altså der var en masse udfordringer og ting der ikke var ideele – men der var også en stor ambition om at arbejde med det- og det er jo bare det vigtigste! .. Jeg kunne også mærke at vi sådan gik godt i spænd .. så jeg kan godt mærke at jeg utrolig gerne vil have et opkald fra dem i morgen om en samtale .. det ville simpelthen være skønt ..

IMG_4143

 

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!