Kornotto med kylling og portobello

IMG_4952

… En nem hverdagsret hvor det hele kan laves i den samme gryde – SKØNT! Jeg har stort set ingen erfaring med korn i min mad, altså ubearbejdet korn, og jeg har længe gået og kigget lidt på hvad de kunne bruges til. I et impulsivt øjeblik røg der da så endelig en pose økologisk perlebyg i kurven og så skulle den jo altså også anvendes – altså noget af den.

IMG_4926

Min frygt var at det smagte for meget af mark (man er vel fra landet) og at mundtøjet måtte male dem før de så, tørt, kunne glide ned … så jagten gik ind på “cremet” mad og så faldt tanken på mad i stil med risotto og voilá: kornotto!

IMG_4929

Ingredienserne blev egentlig valgt efter hvad jeg lige kunne hitte på, det er jo ikke lige sæson for noget lige nu (men GUD jeg glæder mig til de første asparges), og valget faldt på en smule svampe og et rundt drys bredbladet persille…mmm…

IMG_4933

Retten rækker til ca 2 personer J

 • 300 g kyllingfilet i tern
 • ¼ tsk spidskommen
 • 2 spsk olie
 • 120 g perlebyg
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 300 g portobello
 • 1 håndfuld bredbladet persille
 • 25 g smør
 • 100 g fine ærter
 • Salt/peber
 • 3½ dl grøntsagsbouillon

IMG_4938

Steg kyllingeternene sprøde i en varm gryde og krydr dem med spidskommen, salt og peber – imens hakkes løg og hvidløg fint, hak svampene groft. Tag kyllingen op og steg løg og hvidløg glasklart inden svampene tilsættes og steges til væsken er fordampet. Tag svampeblandingen op og hæld perlebyg og bouillon i gryden. Perlebyggen bringes i kog og simrer under låg i 25 minutter ved lav varme. Er der stadig en smule væske tilbage kan låget tages af og væsken kan fordampes under lidt omrøring. Hæld kylling, svampe og ærter i gryden og varm det igennem. Lige inden servering røres smørklatten og den friske persille i – Mums!

IMG_4942

Vi nød den cremede ret med en smule revet padano og jeg må sige, resten af mit korn kunne meget vel ende i flere eksperimenter med kornotto!

IMG_4944

I dag er jeg egentlig lidt træls i humøret, og ja det irriterer mig såmænd også for grundlæggende har dagen været fin – det har bare været nogle små ting der er ærgelige, og så er mit humør altså åbenbart detaljeorienteret i dag. I dag kom mit ene støttebarn helt af sig selv og ville have et kram da hun var ked af det – simpelthen bare en dejlig oplevelse at blive godtaget på den måde så hurtigt. Jeg tror min irritation lige nu skyldes utålmodighed, og det er nok én af mine store udfordringer i samarbejdssituationer.

IMG_4950

Med alle mine støtteplaner har jeg rigeligt at se til, især i starten, og så kan det være et irritationsmoment at “hverdagen” kommer i vejen m. fx kollegers sygdom, kurser m.m. som forhindrer mig i at udføre arbejdet… især når man går sammen med børnene der har behov for det og deres forældre der higer efter det.. så lige i dag fylder det meget og jeg skal have lavet en taktik for at dette ikke bliver en tilbagevendende frustration – for sygdom vil der jo altid være. Hovedbrud i weekenden må der til.

IMG_4951

I morgen skal Manfred, den lille tosse, til dyrlæge og vaccineres. Den lille pelstot rundede for nylig 4 år og det er mærkeligt at tænke jeg har haft min lille hund i 3 år .. på én måde føles tiden så kort .. og på en anden måde føles det bare så naturligt, som om han bare altid har været her og skal være her. Udover vaccinen skal han også have tjekket en mindre sjov ting: rumpen .. Åha .. siden Jul har hans hale ikke krøllet og jeg gik længe og troede det skyldtes træthed (som det normalt har drejet sig om) .. meeen .. nu må det altså skyldes noget andet. Han har ikke ondt og er glad .. så jeg er ikke bekymret på hans vegne .. måske mere mine egne, for jeg tror det er problemer med hans analkirtler. Normalt er jeg ikke sart, faktisk slet ikke .. og bevares vi overlever også .. men siden jeg på TV2 så Bubber klemme kirtler på en kongepuddel ..puuha … mit dedikationsniveau behøver ikke nødvendigvis nå de højder .. virkelig ikke.

IMG_4752

Fredag kommer kærestens kammerat + kæreste til aftensmad – og jeg har da også et par planer om lidt køkkenudfoldelser, udover flæskestegen der står på madplanen som hovedret J Nu? Nu vil jeg smide benene op i sofaen og foretage mig absolut intet.

IMG_4737

Hov .. og så fik kæresten en gave fra sit praktiksted (it-ingeniør) .. den blev der da brugt en aften eller to på .. til særligt Antons fornøjelse 😉

IMG_4827

IMG_4826

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!