Lækker Nøddebrownie

IMG_4981

… en sag for alle med en sød tand: masser af chokolade og sprødt knas fra nødder – MUMS! Denne sag blev i weekenden nydt med en smule hjemmelavet is og godt selskab. Dette var, tro det eller ej, min første brownie .. jep .. I said it. Jeg knuselsker chokolade og skal der fx hentes fredagsslik – får jeg sjældent lov at have ansvaret for det herhjemme – gemalen finder det for ensidigt .. pjat siger jeg.

IMG_4971

Min chokoladekærlighed til trods, er mange chokolade-“produkter” til gengæld ikke i min smag – oftest finder jeg det for kunstigt og kakaoagtigt, eller også finder jeg det for kraftigt og voldsomt – fx eeeelsker jeg en vaniljeis med chokoladestykker, men frabeder mig helst chokoladeis. Den kraftige og overvældende smag er da også det der indtil nu har afholdt mig fra de store brownie-eventyr. Men weekendens dessert ville kæresten utrolig gerne skulle være is, og så skulle der altså være ét eller andet til – og så gik hovedbruddet i gang med at skabe en mild brownie og jeg fandt den hos FamilieJournalen (surprise).

IMG_4974

Det blev til denne hasselnøddebrownie der altså blev lige som den skulle være: klæg, chokoladefyldt og delikat i små stykker. Samtidig skruede jeg en smule ned for kakaoprocenten så den ikke blev så “stærk” – og den var altså tilpas til min smag – nå ja gæsterne virkede heller ikke utilfreds J

Fordelen ved sådan en kompakt sag er at den holder sig fint i køleskabet 2-3 dage – meeen så længe får det jo sjældent lov at stå 😉

  • 250 g chokolade 55 % (vil du have den stærkere så brug 70 %)
  • 250 g blødt smør
  • 170 g sukker
  • 3 æg
  • ½ dl mælk
  • 60 g hvedemel
  • 75 g kakaopulver
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knsp. Salt
  • 50 g grofthakkede nødder (mandler, hasselnødder og valnødder gør sig alle godt)

IMG_4976

Tænd ovnen på 175. Hak chokoladen groft og smelt den i mikroovnen (eller vandbad). Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene ét af gangen under piskningen. Rør mælk og chokolade i dejen. Bland tørstofferne sammen og vend det i dejen sammen med nødderne. Fordel dejen i en beklædt form på ca. 20×26 cm. Bag den lækre brownie midt i ovnen 30 minutter, sluk herefter ovnen og lad kagen stå derinde 10 minutter mere i eftervarmen. Lad kagen køle helt af og stil den på køl – gerne til dagen efter og servér den i små firkanter … mmm…. Brownie …

IMG_4986

Dagene snegler sig af sted i denne uge .. tænk sig det er kun tirsdag? Jeg er bare så utålmodig hvad angår Manfreds indlæggelse og det fylder tankerne rigtig meget. Først er der hele den økonomiske usikkerhed, hvor meget koster scanningen og hvad løber behandlingen op i …. Heldigvis og gudskelov er han sundhedsforsikret og jeg kan ikke med ord beskrive hvordan det letter .. det betyder at vi ikke tvinges ud i en situation hvor økonomien skal diktere vores liv og Manfreds fremtid – nu er det blot en usikkerhed på hvor mange penge vi skal kunne lægge ud, men det er selvfølgelig også en faktor når det risikerer at blive både 4 og 5-cifrede tal det drejer sig om …

IMG_6760

Men mest går bekymringerne på Manfreds helbred … og fremtidsudsigter .. puha .. det er knapt noget jeg kan tænke på og kæresten og jeg har indgået aftale om ikke at tale om det før vi eventuelt kan blive nød til – det er for sårbart at gisne om. En tur i solskinnet blev det dog til i eftermiddag .. skønt skønt skønt.

IMG_6756

Arbejdet er heller ikke lige lykken i disse dage .. Der huserer noget fæl sygdom hos personalet og på visse tidspunkter af dagen er kvalitet vigende for kvantitet i mængder der altså bare ikke føles godt. Så egentlig har jeg divergeret en smule frustration ud i mine fingre og hæklenålen har glødet som den sjældent har gjort før – faktisk har jeg på en uge hæklet hele 2 dyr! Frokostpauserne har givet en kick – og jeg er nu startet på 3 projekt inden for en uge – og det er bestemt en kilde til en smule glæde. … og nu? Nu vil jeg hækle videre igen og svinge benene op i sofaen ..

IMG_6761

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!